Installera laddbox i Danderyd

Installera laddbox för elbil i Danderyd ⚡

Bor du i Danderyd och precis har köpt en elbil är det ett måste med en egen laddbox som ständigt är uppkopplad mot internet.

Det gör att du enkelt kan nå den från din mobil vart du än är – vi hjälper dig välja, installera och montera rätt laddbox i Danderyd.

För dig som elbilsägare i Danderyd finns det i princip inga kommunala laddstationer på ett bekvämt avstånd. Det bor alltså cirka 33 000 personer i kommunen, men existerar knappt någon laddinfrastruktur.

Det finns i stort sett en enda snabbladdare i området – och denna hittar du hos OKQ8 på Enebybergsvägen. Denna snabbladdare levereras ev Eon.

Ytterligare alternativ för elbilsladdning finns – med effekt upp till 22 kWh (Typ 2) vid Sjukhuset (Fortum).

Relativt sett till hur många personer som trots allt bor i Danderyd finns det inte tillräckligt många laddstationer. Utvecklingen går helt enkelt inte tillräckligt fort.

Det mest optimala är förstås att låta installera sin alldeles egna laddbox – dels sparar man mängder av pengar på sikt men vet också med sig att elbilen alltid är fulladdad. En mer tillförlitlig lösning, helt enkelt.

Tänk vad skönt att slippa nyttja kommersiella laddboxar. Installera din egna laddbox i Danderyd redan idag.

Installera laddbox i Danderyd till fast pris

Easee Home är en väldigt populär laddbox i Danderyd.

Våra behöriga elektriker hjälper gärna till om intresse finns.

Anlita oss ifall du behöver hjälp. Vi siktar på 100% kundnöjdhet.

Glöm pappersarbetet – vi löser det

Du kan nyttja en skattereduktion för grön teknik ifall du tänkt låta installera och montera en laddbox i Danderyd. Det ger dig en skattereduktion på hela 50% av totalkostnaden.

Nästan alltid är vårt pris för att installera en laddbox i Danderyd mellan 6000-9000 kr – självklart först efter att skattereduktionen för grön teknik görs.

Om priset skulle ändras av någon anledning låter vi dig veta detta i förväg.

Tveka inte på att kontakta oss ifall du behöver hjälp med att installera och montera en laddbox någon gång snart.

Oavsett om du är en BRF, ett företag eller en privatperson lämnar vi en gratis offert.

Vi skulle kunna hjälpa dig installera en ny laddbox i Danderyd snabbare än någon annan i stort sett – så snabbt rycker vi ut!

Vi har jobbat med laddboxar länge – kontakta oss så hjälper vi dig välja rätt enhet för dina behov.

För varje år som går lanseras nya laddboxmodeller på marknaden. Det kan vara svårt att ta höjd för eventuella förändringar i framtiden men det är alltid något som lönar sig. Du gör detta genom att välja en laddbox som är framtidssäker.

Det är svårt att välja en ny laddbox men behöver inte vara det, trots allt olika fabrikat, tillverkare och modeller.

Försök lägga din pengar på en laddbox som främst är framtidssäker men även har dynamisk lastbalansering.

Ett stort plus är också ifall laddboxen – förslagsvis via WiFi – kan koppla upp sig mot Internet. Kan du dessutom välja laddkabel – fast eller lös – så har du i stort sett gått igenom alla funktioner som är avgörande för hur väl din nya laddbox presterar i framtiden.

Framför allt slipper du byta laddbox när det är dags att byta bil några år från nu. Vidare så är dynamisk lastbalansering viktig utifrån ett skalbart perspektiv – om du har fler än 1 elbil i hushållet du tänkt ladda samtidigt behöver din huvudsäkring förstås klara effektkraven – laddboxen likaså.

Det finns ett antal nya termer och ord man som elbilslägare måste lära sig när man bestämt sig för att investera i en laddbox.

Då vi installert mängder av laddboxar genom åren – inte bara i Danderyd – kan man säga att vi har väldigt bra koll på läget och är experter vid det här laget.

Inte bara vet vi vad som fungerar väl, säkerheten kommer alltid först.

Notera att enbart certifierade elektriker får installera laddboxar i Sverige varför vi mer än gärna hjälper till med både valet och installation samt montering.

Hör av dig till oss snarast.

Teknisk Specifikation – Easee 22 kW

 • Antal faser: 1-fas & 3-fas
 • Laddeffekt 1,4kW – 22kW
 • Kabel eller uttag: Uttag
 • IP-klass: IP54
 • Inbyggd energimätning: Ja
 • Godkänd för skatteavdrag: Ja
 • Jordfelsbrytare: Inbyggd jordfelsbrytare B
 • RFID: Ja
 • Ställbar effekt: Ja
 • Varumärke: Easee
 • Lastbalansering: Nej
 • Appanslutning: Ja
 • Uppkoppling mot molnfunktion: Ja WIFI

Ladda bilen bidraget – ett investeringsstöd för BRF:er

Är du en bostadsrättsförening i Danderyd – titta hit!

Du kan ansöka om ett bidrag på Naturvårdsverkets webbplats som ger dig hela 50% rabatt på installation av laddstolpar i din förening. Detta kallas för ladda bilen-bidrag och är något du kan läsa mer om här borta.

Med upp till 15.000 kronor per laddstation kan du bli sponsrad – dock finns det ett maxtak på 50% av den totala investeringskostnaden.

Ett oerhört generöst och unikt bidrag för att vara Sverige tycker vi.

5 anledningar till att välja oss:

 • Fast pris på installation av laddbox i Danderyd ✅
 • Certifierade elektriker ✅
 • Vi försöker hitta tid samma vecka ✅
 • Kostnadsfri offert ✅
 • Upp till 50% i ROT-avdrag ✅

Vår process ☑️

 1. Vi kommer ut ut och inspekterar platsen där du önskar att installera laddboxen.
 2. Vi ser till så att säkringarna är de rätta och att elsystemet fungerar på ett tillfredställande sätt.
 3. Vi monterar och installerar laddboxen åt er.
 4. Sedan är det bara att börja använda laddboxen som den är tänkt att användas.
 5. Vi ger er sedan även service på våra laddboxar när ni behöver det.

Vi hoppas verkligen du väljer Team 08Laddbox.se för din nästa installation av elbilsladdare, laddbox eller laddstation i Danderyd 🙏

Hur går installationen av en laddbox till hos er?

1. Vi bokar in en tid som passar.
2. En behörig elektriker hör av sig och utför installationen hos dig på utsatt tid.
3. Vi ser till att både laddbox och eventuell lastbalansering fungerar som den ska.
4. Vi låter dig veta när laddboxen är installerad.

Hur lång tid tar installationen av en laddbox?

Våra certifierade behöver oftast inte mer än en förmiddag på sig att installera en laddbox.

Vad är lastbalansering för något?

Lastbalansering är lösningen på att säkringen går när du laddar din elbil. Den gör att effekten nyttjas betydligt bättre kan man säga. Du klarar dig galant på en 16A eller 20A huvudsäkring med lastbalansering.

När husets elförbrukning är hög, exempelvis på dagen, så hjälper lastbalanseringen i den bemärkelsen att laddboxen inte går på full effekt då du samtidigt nyttjar annat i huset parellelt.

Med hjälp av lastbalansering kan du få din laddbox att istället nyttja det lediga utrymmet mellan förbrukningen i ditt hus och huvudsäkringen.

Å andra sidan ges däremot mer effekt för laddning av din elbil när ditt hushåll inte förbrukar lika mycket el – exempelvis under natten.

Fast eller lös kabel för laddboxen?

Vi rekommenderar de flesta av våra kunder en laddbox med en lös kabel. Naturligtvis har båda alternativen för- och nackdelar, och vi anser helt enkelt att en lös kabel erbjuder fler fördelar. Du kan helt sonika ta med dig en lös kabel när du är ute och åker med bilen.

Å andra sidan går inte en kabel att låsa fast att stjäla vilket kanske också är något du värdesätter.

Oavsett vilken typ av kabel du väljer är en framtidssäker laddbox svaret.

Notera att du kan behöva köpa en ny lös laddkabel ifall du exempelvis köper en ny bil och uttaget för att ladda den finns på annan plats. Se bara till att den har rätt specifikationer för dina behov.

Vissa har oturen att backa över sina lösa kablar – skulle det ske slipper du höra av dig till en elektriker för hjälp utan kan helt sonika köpa en ny bara och därmed själv byta ut kabeln vid behov.

Vad gäller för grönt teknikavdrag?

Grön rot eller grönt teknikavdrag som det även kallas gäller – som du säkert insett – bland annat installation av laddbox hemma. Det liknar rot- och rutavdraget många av oss redan är bekanta med. För både material- och arbetskostnader kan du få avdrag med upp till 50% förutsatt att du installerar en smart laddbox hemma i Stockholm.

Dock gäller endast avdraget ifall du köper både laddbox och tjänst av samma leverantör – vilket självfallet är något vi på 08Laddbox kan hjälpa dig med.

Notera vad avdraget inte omfattar: kostnader för resor, utrustning (verktyg exempelvis) eller någon form av administration i samband med installationen.

Planerar du på att installera solceller eller batterier någon gång kan du nyttja Grön Rot-avdraget även då.

Vårt paket innehåll valfri laddbox samt installation och montering av den – vi gör alltid avdraget innan vi skickar fakturan till dig som kund.

För övrigt måste du äga din lägenhet/ditt radhus/din villa för att kunna nyttja avdraget.

Hur lång är är leveranstid på laddboxar?

Vi har bokstavligen talat alltid laddboxar på lager varför vi ofta erbjuder installation inom 7 dagar. Vårt mål är att bli den bästa och snabbaste laddboxinstallatören i Stockholm.

Vad är en smart laddbox för något?

En smart laddbox är helt enkelt en laddbox med en möjlighet att koppla upp sig mot internet. Detta går att göra på 3 olika sätt – antingen via kabel, 4G eller WiFi.

Det finns mängder av smarta funktioner hos en smart laddbox – du kan bland annat enkelt se din elförbrukning samt mycket annan statistik som kan vara intressant ifall du äger en elbil.

Notera att det på marknaden finns mänger av laddboxar som inte kan ansluta till internet – något som gör att de inte är möjliga att använda det gröna ROT-avdraget för.

Den största fördelen med en laddbox uppkopplad mot internet är att du kan kontrollera den på distans med enkelhet – exempelvis om du har en iPhone.

Du kan dessutom koppla på diverse appar och tjänster för att ytterligare optimera din laddning vid behov. I framtiden öppnar du även upp för möjligheten att kunna koppla den till fördelaktiga, nya system som släpps.

Vilken laddbox bör man installera hemma?

Man utgår ofta från sina nuvarande behov när man väljer att installera en laddbox. Välj en framtidssäker laddbox istället. Försök förutspå din framtid och utgå från dina framtida behov – det sparar dig mängder av pengar i längden.

Laddboxar som klarar att leverar upp till 22kw samt klarar både 1- och 3-fasladdning är en framtidssäker investering i vårt tycke. Även om du byter bil i framtiden kommer du kunna behålla samma laddbox.

Vår rekommendation när du väljer laddbox är att se till så den har typ 2-uttag eller en fast typ 2 kabel.

Hur är det mer säkert att ladda med en laddbox?

En av de viktigaste frågorna kanske. Elsäkerhetsverket avråder att man laddar en elbil via ett vanligt vägguttag då det utgör en stor säkerhetsrisk.

Överhettning uppstår nämligen enkelt då eftersom elinstallationer som gjorts kanske inte är tänkta att klara av en så pass hög belastning under en längre tid.

Å andra sidan har moderna laddboxar inbyggda funktioner för säkerhet som förebygger sådana olyckor.

En laddbox kan dessutom kommunicera med bilen – det kan inte ett eluttag.

Laddar du med en laddbox slås elen enbart på när du laddar din elbil och den är ansluten korrekt – inte annars, då bryts den.

Sammantaget är en laddbox inte bara det mest säkra sättet att ladda sin elbil på – det går även snabbast!

Räcker en 16A som huvudsäkring för en laddbox?

En laddbox med en kapacitet på 3,7kW använder 16A i enfas – något som passar de allra flesta utan några större bekymmer. 20A eller 25A är de vanligaste villasäkringarna i Sverige – alltså kan du använda laddboxen utan att behöva vara oroad.

Du kan ladda cirka 2 mils bilkörning i timmen med en 3,7kW-laddbox – laddar du elbilen en hel natt ger det dig cirka 20 mil. Hade du å andra sidan haft en laddhybrid hade den sannolikt varit fulladdad redan efter några timmar.

En 11kW-laddbox är ett mer framtidssäkert alternativ. Då använder du plötsligt 16A i 3 faser samtidigt vilket är optimalt för den som äger en ren elbil.

Detta då du plötsligt kan ladda din elbild med en betydligt högre effekt än annars ifall du hade ägt en laddhybrid – något som inte alltid är möjligt med 3,7kW.

Var inte oroad dock – en starkare box utgör ingen fara. Det är alltid bilen som styr och kommunicerar med laddboxen.

Kör du inte mer än några mil per dag alternativt sällan kör särskilt långt (uppåt 30 mil, säg, 2 dagar i rad) rekommenderar vi en 3,7kW-laddbox.

Det är alltid bättre att säkra upp till 20A eller 25A ifall du överstiger detta. Då kan du plötsligt ladda bilen när du vill under dygnets gång – samtidigt som du har annat igång i hushållet utan bekymmer.