Installera laddbox i Salem

Få din laddbox installerad i Salem snabbt ⚡

Det finns ett ökat behov av laddstationer i Salemområdet. I förhållande till det ökade behovet har Salems kommun definitivt inte gjort tillräckligt. Det bor trots allt 17.000 människor i Salem.

Det kan därför vara en bra idé att investera i en egen laddbox du kan installera hemma i Salem. Vi hjälper dig gärna välja ut rätt laddboxmodell för dina behov samt installera och montera den.

Vi har all kunskap som krävs för att säkert installera din nya laddbox. Vi monterar och installerar laddboxar i Salem på en daglig basis i stort sett.

Tveka inte på att höra av dig till oss när det är dags för att investera i en laddbox – vi guidar dig.

Det finns ingen nämnvärd laddinfrastruktur i Salem. Kommunen har inte gjort tillräckligt för att installera laddstationer eller laddstolpar runt om i kommunen.

Är du på jakt efter en kommersiell laddstation med 22kw Typ 2-laddning finns detta i Salem. Antingen är det Södertälje eller Slagsta du behöver resa till ifall du vill ladda elbilen med snabbladdning.

Det kommer nog inte som en överraskning att den här typen av laddstationer har långa köer. Allt fler människor har ju börjat investera i elbilar.

Salems kommun behöver bygga ett antal laddstationer för att det ska täcka behovet varför vi rekommenderar att man tar saken i egna händer genom att köpa en laddbox själv man installerar exempelvis på husfasaden.

Då kan du ladda din elbil hemma i lugn och ro.

Vi installerar laddboxar i Salem i princip dagligen och har erfarenhet från en mängd olika miljöer och väderförhållanden. Vi hjälper dig ansluta och montera din laddbox samtidigt som vi har elsäkerheten i åtanke oavsett om du är en förening, ett företag eller en privatperson.

Som du kanske listat ut finns det stora summor pengar att spara genom att låta installera din alldeles egna laddbox i Salem. Inte nog med det så vet du med dig att din elbils batteri aldrig är tomt.

Laddboxinstallation i Salem snabbt och till ett fast pris

Något alla våra kunder uppskattar – utan undantag – är våra fasta priser på laddboxinstallationer.

Vi utför endast installationer av laddboxar i Salem till ett fast pris som är överenskommet i förväg vid offertlämning.

Våra priser på laddboxar är inte bara bra – det finns inga företag som kan matcha dem. Detta är ytterligare en anledning till varför du bör välja oss.

Familjer är i Salem är oerhört tacksamma för våra laddboxinstallationer. Easee Home är laddboxen som efterfrågas allra mest i området, men även Garo och Zaptec ser ut att bli populära med tanke på deras unika funktioner.

Alla våra installationer och produkter håller högsta kvalité. Du kommer alltid först som kund.

Enbart behöriga elektriker kommer bistå vid installation av laddbox hos dig. Vi tar mer än gärna ansvar för hela projektet – vare sig du är en privatperson eller BRF.

Med vårt företag kan du i stort sett inte bli missnöjd.

Vi har lyckats hålla alla kunderna i Salem oerhört nöjda.

Glöm pappersarbetet – vi löser det

Passa på att nyttja ditt gröna teknikavdrag ifall du som privatperson ämnar att installera en smart laddbox hemma. Det gröna teknikavdraget fungerar ungefär som rut- och rotavdraget och ger dig en skattereduktion på hela 50%.

Vi hjälper dig inte bara ansöka om avdraget – du ser även på fakturan att du bara behöver betala 50% av beloppet.

Efter skattereduktionen på 50% tenderar priset för en laddboxinstallation i Salem landa på mellan 6000 – 9000 kr.

Detta pris kan förändras beroende på din husfasad och omständigheter i allmänhet. Vi är dock alltid tydliga med vår prissättning för att bekymmer ej ska förekomma.

Dags att installera laddbox för din elbil i Salem?

Var inte rädd för att kontakta oss – vi svarar oerhört fort.

Vi lämnar gärna en gratis offert oavsett om ni är privatperson, förening eller företag.

Vi kan hjälpa dig ha en laddbox installerad i Salem redan inom 48 timmar förutsatt att förutsättningarna finns där och vi har en lucka i vårt schema.

Vi är riktiga proffs – hör av dig så hjälper vi dig välja rätt modell och vad de har för för- och nackdelar.

Laddboxar kommer som bekant i många olika utföranden numera – vissa har unika funktioner – andra har en kapacitet din villa eller småhus kanske inte klarar av.

Som företag, förening eller konsument måste du vara vis och tänka några år framåt. Försök förutspå dina behov i framtiden redan nu. Det enklaste sättet att göra detta på är med hjälp av en laddbox som är framtidssäker.

Notera att enbart elektriker som är certifierade får lov att installera en laddbox i Sverige. Då vi har stenkoll både på reglerna som gäller men även hur man säkert installerar en laddbox gör du bäst i att välja oss.

Nedan följer våra vanligaste tips för nya ägare till elbilar som planerar på att investera i sin första laddbox.

Lastbalansering är alltid viktigt om man bestämmer sig för en laddbox. Utan den riskerar man indirekt bränder i sitt hem då huvudsäkringen kan lösa ut när elbilens batteri laddas på full effekt.

Om laddboxen är uppkopplad mot internet är det grymt – det öppnar upp många dörrar för dig. Du kan installera unika applikationer men framför allt styra laddboxen på distans vilket blir allt mer efterfrågat.

Vår definition av en framtidssäker laddbox är en som kan leverera upp till 22kw samtidigt som den erbjuder båda typerna av ladddning – 1- och 3-fas.

En aspekt många gärna glömmer är huruvida det kan vara lämpligt att investera i en skalbar laddbox redan nu. Det gör det möjligt för er att ladda fler laddboxar än bara 1.

Sist men inte minst handlar det om laddkabeln. Vill du ha en lös eller fast sådan? Det kan vara bra att fundera på.

Teknisk Specifikation – Easee 22 kW

 • Antal faser: 1-fas & 3-fas
 • Laddeffekt 1,4kW – 22kW
 • Kabel eller uttag: Uttag
 • IP-klass: IP54
 • Inbyggd energimätning: Ja
 • Godkänd för skatteavdrag: Ja
 • Jordfelsbrytare: Inbyggd jordfelsbrytare B
 • RFID: Ja
 • Ställbar effekt: Ja
 • Varumärke: Easee
 • Lastbalansering: Nej
 • Appanslutning: Ja
 • Uppkoppling mot molnfunktion: Ja WIFI

Ladda bilen bidraget – ett investeringsstöd för BRF:er

Det finns ett antal BRF:er i Salems kommun. Är du en utav dem som även överväger att installera en laddbox i föreningen?

Kontakta oss i så fall – med 50% av kostnaden avdragen tack vare Naturvårdsverkets Ladda bilen-bidrag finns det inte en bättre tid att investera i laddstationer för er förening.

Du ansöker enklast om Ladda bilen-bidraget på Naturvårdsverkets webbplats.

Bidraget gör det möjligt att få upp till 15.000 kronor i ett investeringsstöd – per laddstation. Maxtaket i sin tur har man satt till 50% av den totala kostnaden för investeringen.

Ett unik bidrag i Sverige för bostadsrättsföreningar, helt klart.

5 anledningar till att välja oss:

 • Fast pris på installation av laddbox i Salem ✅
 • Certifierade elektriker ✅
 • Vi försöker hitta tid samma vecka ✅
 • Kostnadsfri offert ✅
 • Upp till 50% i ROT-avdrag ✅

Vår process ☑️

 1. Vi kommer ut ut och inspekterar platsen där du önskar att installera laddboxen.
 2. Vi ser till så att säkringarna är de rätta och att elsystemet fungerar på ett tillfredställande sätt.
 3. Vi monterar och installerar laddboxen åt er.
 4. Sedan är det bara att börja använda laddboxen som den är tänkt att användas.
 5. Vi ger er sedan även service på våra laddboxar när ni behöver det.

Vi hoppas verkligen du väljer Team 08Laddbox.se för din nästa installation av elbilsladdare, laddbox eller laddstation i Salem 🙏

Hur går installationen av en laddbox till hos er?

1. Vi bokar in en tid som passar.
2. En behörig elektriker hör av sig och utför installationen hos dig på utsatt tid.
3. Vi ser till att både laddbox och eventuell lastbalansering fungerar som den ska.
4. Vi låter dig veta när laddboxen är installerad.

Hur lång tid tar installationen av en laddbox?

Våra certifierade behöver oftast inte mer än en förmiddag på sig att installera en laddbox.

Vad är lastbalansering för något?

Lastbalansering är lösningen på att säkringen går när du laddar din elbil. Den gör att effekten nyttjas betydligt bättre kan man säga. Du klarar dig galant på en 16A eller 20A huvudsäkring med lastbalansering.

När husets elförbrukning är hög, exempelvis på dagen, så hjälper lastbalanseringen i den bemärkelsen att laddboxen inte går på full effekt då du samtidigt nyttjar annat i huset parellelt.

Med hjälp av lastbalansering kan du få din laddbox att istället nyttja det lediga utrymmet mellan förbrukningen i ditt hus och huvudsäkringen.

Å andra sidan ges däremot mer effekt för laddning av din elbil när ditt hushåll inte förbrukar lika mycket el – exempelvis under natten.

Fast eller lös kabel för laddboxen?

Vi rekommenderar de flesta av våra kunder en laddbox med en lös kabel. Naturligtvis har båda alternativen för- och nackdelar, och vi anser helt enkelt att en lös kabel erbjuder fler fördelar. Du kan helt sonika ta med dig en lös kabel när du är ute och åker med bilen.

Å andra sidan går inte en kabel att låsa fast att stjäla vilket kanske också är något du värdesätter.

Oavsett vilken typ av kabel du väljer är en framtidssäker laddbox svaret.

Notera att du kan behöva köpa en ny lös laddkabel ifall du exempelvis köper en ny bil och uttaget för att ladda den finns på annan plats. Se bara till att den har rätt specifikationer för dina behov.

Vissa har oturen att backa över sina lösa kablar – skulle det ske slipper du höra av dig till en elektriker för hjälp utan kan helt sonika köpa en ny bara och därmed själv byta ut kabeln vid behov.

Vad gäller för grönt teknikavdrag?

Grön rot eller grönt teknikavdrag som det även kallas gäller – som du säkert insett – bland annat installation av laddbox hemma. Det liknar rot- och rutavdraget många av oss redan är bekanta med. För både material- och arbetskostnader kan du få avdrag med upp till 50% förutsatt att du installerar en smart laddbox hemma i Stockholm.

Dock gäller endast avdraget ifall du köper både laddbox och tjänst av samma leverantör – vilket självfallet är något vi på 08Laddbox kan hjälpa dig med.

Notera vad avdraget inte omfattar: kostnader för resor, utrustning (verktyg exempelvis) eller någon form av administration i samband med installationen.

Planerar du på att installera solceller eller batterier någon gång kan du nyttja Grön Rot-avdraget även då.

Vårt paket innehåll valfri laddbox samt installation och montering av den – vi gör alltid avdraget innan vi skickar fakturan till dig som kund.

För övrigt måste du äga din lägenhet/ditt radhus/din villa för att kunna nyttja avdraget.

Hur lång är är leveranstid på laddboxar?

Vi har bokstavligen talat alltid laddboxar på lager varför vi ofta erbjuder installation inom 7 dagar. Vårt mål är att bli den bästa och snabbaste laddboxinstallatören i Stockholm.

Vad är en smart laddbox för något?

En smart laddbox är helt enkelt en laddbox med en möjlighet att koppla upp sig mot internet. Detta går att göra på 3 olika sätt – antingen via kabel, 4G eller WiFi.

Det finns mängder av smarta funktioner hos en smart laddbox – du kan bland annat enkelt se din elförbrukning samt mycket annan statistik som kan vara intressant ifall du äger en elbil.

Notera att det på marknaden finns mänger av laddboxar som inte kan ansluta till internet – något som gör att de inte är möjliga att använda det gröna ROT-avdraget för.

Den största fördelen med en laddbox uppkopplad mot internet är att du kan kontrollera den på distans med enkelhet – exempelvis om du har en iPhone.

Du kan dessutom koppla på diverse appar och tjänster för att ytterligare optimera din laddning vid behov. I framtiden öppnar du även upp för möjligheten att kunna koppla den till fördelaktiga, nya system som släpps.

Vilken laddbox bör man installera hemma?

Man utgår ofta från sina nuvarande behov när man väljer att installera en laddbox. Välj en framtidssäker laddbox istället. Försök förutspå din framtid och utgå från dina framtida behov – det sparar dig mängder av pengar i längden.

Laddboxar som klarar att leverar upp till 22kw samt klarar både 1- och 3-fasladdning är en framtidssäker investering i vårt tycke. Även om du byter bil i framtiden kommer du kunna behålla samma laddbox.

Vår rekommendation när du väljer laddbox är att se till så den har typ 2-uttag eller en fast typ 2 kabel.

Hur är det mer säkert att ladda med en laddbox?

En av de viktigaste frågorna kanske. Elsäkerhetsverket avråder att man laddar en elbil via ett vanligt vägguttag då det utgör en stor säkerhetsrisk.

Överhettning uppstår nämligen enkelt då eftersom elinstallationer som gjorts kanske inte är tänkta att klara av en så pass hög belastning under en längre tid.

Å andra sidan har moderna laddboxar inbyggda funktioner för säkerhet som förebygger sådana olyckor.

En laddbox kan dessutom kommunicera med bilen – det kan inte ett eluttag.

Laddar du med en laddbox slås elen enbart på när du laddar din elbil och den är ansluten korrekt – inte annars, då bryts den.

Sammantaget är en laddbox inte bara det mest säkra sättet att ladda sin elbil på – det går även snabbast!

Räcker en 16A som huvudsäkring för en laddbox?

En laddbox med en kapacitet på 3,7kW använder 16A i enfas – något som passar de allra flesta utan några större bekymmer. 20A eller 25A är de vanligaste villasäkringarna i Sverige – alltså kan du använda laddboxen utan att behöva vara oroad.

Du kan ladda cirka 2 mils bilkörning i timmen med en 3,7kW-laddbox – laddar du elbilen en hel natt ger det dig cirka 20 mil. Hade du å andra sidan haft en laddhybrid hade den sannolikt varit fulladdad redan efter några timmar.

En 11kW-laddbox är ett mer framtidssäkert alternativ. Då använder du plötsligt 16A i 3 faser samtidigt vilket är optimalt för den som äger en ren elbil.

Detta då du plötsligt kan ladda din elbild med en betydligt högre effekt än annars ifall du hade ägt en laddhybrid – något som inte alltid är möjligt med 3,7kW.

Var inte oroad dock – en starkare box utgör ingen fara. Det är alltid bilen som styr och kommunicerar med laddboxen.

Kör du inte mer än några mil per dag alternativt sällan kör särskilt långt (uppåt 30 mil, säg, 2 dagar i rad) rekommenderar vi en 3,7kW-laddbox.

Det är alltid bättre att säkra upp till 20A eller 25A ifall du överstiger detta. Då kan du plötsligt ladda bilen när du vill under dygnets gång – samtidigt som du har annat igång i hushållet utan bekymmer.