Installera laddbox i Tullinge

Vi hjälper dig installera laddbox i Tullinge snabbt som attan ⚡

Det finns i stort sett inga nämnvärda laddstationer för elbilsägare i Tullinge – kommunala och kommersiella laddstationer inkluderat. Detta trots att över 20.000 personer bor i Tullinge kommun.

Med andra ord kan det i egenskap av elbilsägare i Tullinge vara en bra idé att investera i en laddbox.

Med vår hjälp får du inte bara hjälp att välja rätt laddbox för dina behov – vi hjälper dig förstås montera den också på valfri plats – vare sig det är på fasaden, i ditt garage eller en carport du vill ha den monterad.

Som nämnt ovan – då kommunen i stort sett inte erbjuder några laddstationer eller laddstolpar för allmänheten finns det ingen tillförlitlig publik laddinfrastruktur att tillgå för den breda massan bosatta i Tullinge.

Du får åka med bilen hela vägen till antingen Fruängen, Rågsved eller Älvsjö som närmsta orter ifall du vill ladda din elbil.

Det finns fastighetsägare i Tullinge som monterat laddstolpar själva – tyvärr är dessa ofta kopplade till förhyrda parkeringsplatser. Utöver detta finns det inte heller några kommersiella laddstationer som företaget brukar stå som ägare för.

Sammantaget behöver man i stort sett ha en laddbox eller laddstolpe ifall man är bosatt i Tullinge och äger en elbil då det är svårt att ladda bilen i närområdet.

Vi har sannolikt installerat över 50 laddboxar bara i Tullinge det senaste året – behöver du hjälp med att välja laddbox är det bara att kontakta oss.

Vi har installerat så pass många laddboxar vid det här laget att vi betraktas som experter. Det spelar ingen roll om du är en förening, ett företag eller bara en privatperson – vi hjälper dig ansluta och montera laddboxen på säkrast möjliga sätt.

Du sparar otaliga mängder pengar på att ha en egen laddbox installerad i Tullinge – plus att du aldrig behöver oroa dig för att batteriet i din elbil står tomt.

Fast pris på installation av laddbox i Tullinge

Har vi nämnt att vi enbart lämnar fasta prisförslag?

Det gör att du som kund väldigt enkelt kan ta ställning till ifall du vill anlita oss. Utöver detta har vi dessutom konkurrenskraftiga priser på laddboxar inklusive installation. Ingen idé att leta efter ett billigare företag i ärlighetens namn.

Easee är en laddbox som är populär i Tullinge just nu – Zaptec och Garo likaså.

Alla laddboxar vi säljer till dig som konsument håller högsta möjliga kvalité och vi strävar verkligen efter att du ska bli nöjd.

Alla som det är tänkt ska utföra installationen hos dig kommer vara behöriga elektriker – inget snack om saken. För hela projektet kan vi ta ansvar och hjälpa dig från början till slut.

Anlita 08Laddbox ifall du inte vill bli missnöjd.

Anlita oss idag.

I Tullinge har vi mängder av nöjda kunder. Vill du bli nästa?

Vi styr upp Grönt ROT-avdraget

Är du intresserad av att nyttja Grönt ROT-avdrag vid din installation av laddbox? Det är nämligen något vi kan hjälpa dig med.

Just nu kan du erhålla en kraftig skattereduktion på 50% – det här är något som inte bara framgår tydligt på fakturan efter installation men även något vi hjälper dig ansöka om.

Vanligtvis är vår pris för installation av laddbox i Tullinge mellan 6000-9000 kr, självklart efter skatteavdraget vi nämnt ovan på 50%.

Priset kan alltid ändras något beroende på dina exakta omständigheter – vi är dock supertydliga vid prisförslag för att minska eventuella bekymmer.

Är du på jakt efter en behörig laddboxinstallatör i Tullinge behöver du inte leta längre – det är bara att kontakta oss omgående.

Oavsett om du är en BRF, ett företag eller en privatperson lämnar vi en gratis offert.

Vi rycker ut snabbt – du skulle kunna ha din nya laddbox installerad i Tullinge redan inom en vecka.


Just nu finns det oerhört många olika laddboxar att välja på. De fungerar förstås annorlunda. Vissa har olika funktioner, andra har betydligt mer kapacitet.

Genom att välja en laddbox som är framtidssäker kan du vara smart och planera framtiden för ditt hushåll redan nu.

Det finns vissa saker som är avgörande när det är dags att välja laddboxmodell. Dessa funktioner är vad som gör din laddbox tillförlitlig över tid.

Följande 3 funktioner är viktiga när det är dags att välja laddbox.

Det första är att laddboxen klarar av att leverera 22kw och även klarar 1-fas som 3-fasladdning utan några större problem. Dynamisk lastbalansering är också något som vi anser är kritiskt för varje hushåll – allt för många snålar med det.

Den dynamiska lastbalanseringen är till stor hjälp då den ser till att huvudsäkringen i din villa eller småhus inte löser ut.

Något annat många glömmer att tänka på i sin iver att installera en ny laddbox för sin bil är att den lämpligen bör vara skalbar. En skalbar laddbox är utmärkt då du kan ladda fler elbilar på en gång.

Att laddboxen är uppkopplad mot internet börjar också bli allt mer viktigt – då kan du styra den på distans och dessutom hålla den uppdaterad med de senaste apparna med jämna mellanrum.

För säkerhets skull är det alltid en bra idé att först stämma av med eventuella garage- och markägare innan vi kommer ut för installation och montering av laddbox.

Det gör att du verkligen kan säkerställa att du har grönt ljus för att gå vidare med installationen och att alla blir glada.

Ladda bilen bidraget – ett investeringsstöd för BRF:er

Allt fler BRF:er vill installera laddstolpar. Är du en i Tullinge?

Som BRF kan du via Naturvårdsverket få 15.000 kronor i bidrag med laddstation via något som kallas Ladda bilen-bidraget. Här ansöker du om det enklast.

Detta är ett unikt bidrag som omfattar både material och arbete.

Teknisk Specifikation – Easee 22 kW

 • Antal faser: 1-fas & 3-fas
 • Laddeffekt 1,4kW – 22kW
 • Kabel eller uttag: Uttag
 • IP-klass: IP54
 • Inbyggd energimätning: Ja
 • Godkänd för skatteavdrag: Ja
 • Jordfelsbrytare: Inbyggd jordfelsbrytare B
 • RFID: Ja
 • Ställbar effekt: Ja
 • Varumärke: Easee
 • Lastbalansering: Nej
 • Appanslutning: Ja
 • Uppkoppling mot molnfunktion: Ja WIFI

5 anledningar till att välja oss:

 • Fast pris på installation av laddbox i Tullinge ✅
 • Certifierade elektriker ✅
 • Vi försöker hitta tid samma vecka ✅
 • Kostnadsfri offert ✅
 • Upp till 50% i ROT-avdrag ✅

Vår process ☑️

 1. Vi kommer ut ut och inspekterar platsen där du önskar att installera laddboxen.
 2. Vi ser till så att säkringarna är de rätta och att elsystemet fungerar på ett tillfredställande sätt.
 3. Vi monterar och installerar laddboxen åt er.
 4. Sedan är det bara att börja använda laddboxen som den är tänkt att användas.
 5. Vi ger er sedan även service på våra laddboxar när ni behöver det.

Vi hoppas verkligen du väljer Team 08Laddbox.se för din nästa installation av elbilsladdare, laddbox eller laddstation i Tullinge 🙏

Hur går installationen av en laddbox till hos er?

1. Vi bokar in en tid som passar.
2. En behörig elektriker hör av sig och utför installationen hos dig på utsatt tid.
3. Vi ser till att både laddbox och eventuell lastbalansering fungerar som den ska.
4. Vi låter dig veta när laddboxen är installerad.

Hur lång tid tar installationen av en laddbox?

Våra certifierade behöver oftast inte mer än en förmiddag på sig att installera en laddbox.

Vad är lastbalansering för något?

Lastbalansering är lösningen på att säkringen går när du laddar din elbil. Den gör att effekten nyttjas betydligt bättre kan man säga. Du klarar dig galant på en 16A eller 20A huvudsäkring med lastbalansering.

När husets elförbrukning är hög, exempelvis på dagen, så hjälper lastbalanseringen i den bemärkelsen att laddboxen inte går på full effekt då du samtidigt nyttjar annat i huset parellelt.

Med hjälp av lastbalansering kan du få din laddbox att istället nyttja det lediga utrymmet mellan förbrukningen i ditt hus och huvudsäkringen.

Å andra sidan ges däremot mer effekt för laddning av din elbil när ditt hushåll inte förbrukar lika mycket el – exempelvis under natten.

Fast eller lös kabel för laddboxen?

Vi rekommenderar de flesta av våra kunder en laddbox med en lös kabel. Naturligtvis har båda alternativen för- och nackdelar, och vi anser helt enkelt att en lös kabel erbjuder fler fördelar. Du kan helt sonika ta med dig en lös kabel när du är ute och åker med bilen.

Å andra sidan går inte en kabel att låsa fast att stjäla vilket kanske också är något du värdesätter.

Oavsett vilken typ av kabel du väljer är en framtidssäker laddbox svaret.

Notera att du kan behöva köpa en ny lös laddkabel ifall du exempelvis köper en ny bil och uttaget för att ladda den finns på annan plats. Se bara till att den har rätt specifikationer för dina behov.

Vissa har oturen att backa över sina lösa kablar – skulle det ske slipper du höra av dig till en elektriker för hjälp utan kan helt sonika köpa en ny bara och därmed själv byta ut kabeln vid behov.

Vad gäller för grönt teknikavdrag?

Grön rot eller grönt teknikavdrag som det även kallas gäller – som du säkert insett – bland annat installation av laddbox hemma. Det liknar rot- och rutavdraget många av oss redan är bekanta med. För både material- och arbetskostnader kan du få avdrag med upp till 50% förutsatt att du installerar en smart laddbox hemma i Stockholm.

Dock gäller endast avdraget ifall du köper både laddbox och tjänst av samma leverantör – vilket självfallet är något vi på 08Laddbox kan hjälpa dig med.

Notera vad avdraget inte omfattar: kostnader för resor, utrustning (verktyg exempelvis) eller någon form av administration i samband med installationen.

Planerar du på att installera solceller eller batterier någon gång kan du nyttja Grön Rot-avdraget även då.

Vårt paket innehåll valfri laddbox samt installation och montering av den – vi gör alltid avdraget innan vi skickar fakturan till dig som kund.

För övrigt måste du äga din lägenhet/ditt radhus/din villa för att kunna nyttja avdraget.

Hur lång är är leveranstid på laddboxar?

Vi har bokstavligen talat alltid laddboxar på lager varför vi ofta erbjuder installation inom 7 dagar. Vårt mål är att bli den bästa och snabbaste laddboxinstallatören i Stockholm.

Vad är en smart laddbox för något?

En smart laddbox är helt enkelt en laddbox med en möjlighet att koppla upp sig mot internet. Detta går att göra på 3 olika sätt – antingen via kabel, 4G eller WiFi.

Det finns mängder av smarta funktioner hos en smart laddbox – du kan bland annat enkelt se din elförbrukning samt mycket annan statistik som kan vara intressant ifall du äger en elbil.

Notera att det på marknaden finns mänger av laddboxar som inte kan ansluta till internet – något som gör att de inte är möjliga att använda det gröna ROT-avdraget för.

Den största fördelen med en laddbox uppkopplad mot internet är att du kan kontrollera den på distans med enkelhet – exempelvis om du har en iPhone.

Du kan dessutom koppla på diverse appar och tjänster för att ytterligare optimera din laddning vid behov. I framtiden öppnar du även upp för möjligheten att kunna koppla den till fördelaktiga, nya system som släpps.

Vilken laddbox bör man installera hemma?

Man utgår ofta från sina nuvarande behov när man väljer att installera en laddbox. Välj en framtidssäker laddbox istället. Försök förutspå din framtid och utgå från dina framtida behov – det sparar dig mängder av pengar i längden.

Laddboxar som klarar att leverar upp till 22kw samt klarar både 1- och 3-fasladdning är en framtidssäker investering i vårt tycke. Även om du byter bil i framtiden kommer du kunna behålla samma laddbox.

Vår rekommendation när du väljer laddbox är att se till så den har typ 2-uttag eller en fast typ 2 kabel.

Hur är det mer säkert att ladda med en laddbox?

En av de viktigaste frågorna kanske. Elsäkerhetsverket avråder att man laddar en elbil via ett vanligt vägguttag då det utgör en stor säkerhetsrisk.

Överhettning uppstår nämligen enkelt då eftersom elinstallationer som gjorts kanske inte är tänkta att klara av en så pass hög belastning under en längre tid.

Å andra sidan har moderna laddboxar inbyggda funktioner för säkerhet som förebygger sådana olyckor.

En laddbox kan dessutom kommunicera med bilen – det kan inte ett eluttag.

Laddar du med en laddbox slås elen enbart på när du laddar din elbil och den är ansluten korrekt – inte annars, då bryts den.

Sammantaget är en laddbox inte bara det mest säkra sättet att ladda sin elbil på – det går även snabbast!

Räcker en 16A som huvudsäkring för en laddbox?

En laddbox med en kapacitet på 3,7kW använder 16A i enfas – något som passar de allra flesta utan några större bekymmer. 20A eller 25A är de vanligaste villasäkringarna i Sverige – alltså kan du använda laddboxen utan att behöva vara oroad.

Du kan ladda cirka 2 mils bilkörning i timmen med en 3,7kW-laddbox – laddar du elbilen en hel natt ger det dig cirka 20 mil. Hade du å andra sidan haft en laddhybrid hade den sannolikt varit fulladdad redan efter några timmar.

En 11kW-laddbox är ett mer framtidssäkert alternativ. Då använder du plötsligt 16A i 3 faser samtidigt vilket är optimalt för den som äger en ren elbil.

Detta då du plötsligt kan ladda din elbild med en betydligt högre effekt än annars ifall du hade ägt en laddhybrid – något som inte alltid är möjligt med 3,7kW.

Var inte oroad dock – en starkare box utgör ingen fara. Det är alltid bilen som styr och kommunicerar med laddboxen.

Kör du inte mer än några mil per dag alternativt sällan kör särskilt långt (uppåt 30 mil, säg, 2 dagar i rad) rekommenderar vi en 3,7kW-laddbox.

Det är alltid bättre att säkra upp till 20A eller 25A ifall du överstiger detta. Då kan du plötsligt ladda bilen när du vill under dygnets gång – samtidigt som du har annat igång i hushållet utan bekymmer.