Installera laddbox i Haninge

Installera en laddbox i Haninge på direkten ⚡

Om du är bosatt i Haninge, köpt ny elbil och behöver installera en laddbox har du kommit helt rätt – det är nämligen precis vad vi kan hjälpa dig med.

Att ladda sin elbil till fulladdning där man bor är ett behov alla elbilsägare har – oavsett vad man valt att investera i för elbilsmodell.

Som tur för dig har vi installerat mängder av laddboxar genom åren varför vi kan titulera oss experter både på elbilsladdning och elinstallationer. Framför allt är våra elektriker certifierade för att installera och montera laddboxar.

Det är inte alltid helt lätt att välja laddbox när man blivit med elbil för första gången.

Inget som är konstigt då många termer som används vid köpet av laddboxen endast är facktermer som används av elinstallatörer i elbranschen – något en genomsnittlig privatperson kanske inte har koll på.

Men om du tänkt investera i en laddbox kan det vara en bra idé att lära dig lite om orden som används. Det gör att du blir mer trygg i allmänhet men framför allt att din elbil alltid har ett fulladdat batteri när du vill lämna hushållet.

I Haninge bor hela 92 000 människor varav många har gjort investeringen som krävs för en elbil. Tyvärr är – som på så många andra ställen – laddinfrastrukturen inte ordentligt utbyggd i Haninge ännu.

Kortfattat kan man säga att Haninge kommun och stad inte erbjuder några laddstolpar eller laddstationer för den breda allmänheten.

I takt med att elbilar blir allt vanliga i och runt om Stockholmsområdet är det här förstås något som kommer förändras – men just i Haninge finns det inga publika laddstationer som det ser ut idag.

Däremot finns det självfallet en del kommersiella aktörer i Haninge som som erbjuder laddstationer allmänheten kan betala för och använda. Du hittar en laddstation på Port 73, du hittar en laddstation hos McDonalds (med snabbladdning) och en hos Ove Olofsson Bil AB på Kilowattvägen.

Det finns fler laddstationer som är mindre kraftfulla utspridda i området utöver de vi nämnt ovan.

I längden rekommenderar vi inte elbilsägare att fullkomligen förlita sig på kommersiella laddstationer för att bara åka hem och sedan låta bilen stå.

Genom att äga och kontrollera din alldeles egna laddbox blir allt mer tillförlitligt och du tar ansvar för din egna elbil på nästa nivå.

Ända sen vårt företag drog igång år 2020 har vi installerat laddboxar i Haninge framgångsrikt åt mängder av olika kunder och företag.

Vi är vana vid olika miljöer och typer av fastigheter vid installationer av laddboxar varför vi med enkelhet kan hjälpa både privatperson, företag och BRF:er både säker anslutning och montering av laddbox.

Du kan spara mängder av pengar på att installera din egna laddbox i Haninge – det är tveklöst det enskilt största försäljningsargumentet.

Laddboxinstallationer i Haninge till konkurrenskraftiga priser

Har vi nämnt att alla våra prisförslag är fasta?

Det är hur skönt som helst för dig som kund och allting är tydlig i samband med att vi lämnar priset.

Det är ingen idé att du letar efter ett billigare företag än oss – för det finns inga i stort sett. Välj oss om det är en laddbox du behöver installera snart.

Av alla laddboxar vi säljer och monterar är det Easee som är mest populär – följt av Garo och Zaptec.

Alla laddboxar vi säljer och monterar håller alltid högsta kvalité för att du som kund ska bli nöjd ut i fingerspetsarna.

Naturligtvis är det enbart elektriker som är certifierade som utför din laddboxinstallation i Haninge. Lämna över ansvaret till oss.

Med 08Laddbox blir du inte missnöjd – det är omöjligt.

Alla våra kunder i Haninge är nöjda med våra installationer. Referenser finns.

Vi tar förstås hand om pappersarbetet

Något du säkert inte missat är möjligheten att få en rabatt när du väljer att installera och montera en modern laddbox i ditt hem som privatperson.

Denna skattereduktion på 50% hjälper vi dig ansöka om – och vår slutfaktura efter installation är slutförd reflekterar naturligtvis detta.

Vårt pris för installation av laddbox i Haninge landar nästan alltid på 6000-9000 kr – först efter skatteavdraget på 50% gjorts.

Beroende på dina exakta omständigheter kanske vi blir tvungna att justera priset något – våra prisförslag är dock alltid gratis.

Är du på jakt efter någon som kan hjälpa dig installera laddbox i Haninge?

Tveka inte på att kontakta oss!

Oavsett om du är en BRF, ett företag eller en privatperson lämnar vi en gratis offert.

Du kan ha en ny laddbox installerad och monterad på valfri plats i Haninge redan inom en vecka förutsatt att förutsättningarna finns där.

Du är inte ensam om att ha investerat i en elbil. Det köps oerhört många elbilar både i Stockholm och Haninge – men tyvärr hänger inte utvecklingen vad gäller laddinfrastruktur riktigt med.

Stockholm Stad har som bekant satt upp som mål att enbart elbilar får köras på gatorna år 2030 – det kan vara en god idé att anpassa sig redan nu med andra ord.

Priserna för laddboxinstallationer är just nu så låga att det bör vara lämpligt för en genomsnittlig familj att ha råd med en.

Priserna för att ladda en elbil på en publik laddstation ökar för varje år som går – investera i din alldeles egna laddbox redan idag!


En egen laddbox har flera fördelar. Inte bara är den tillförlitlig kontra publika laddstationer, den ger dig dessutom stenkoll på dina utgifter och ekonomin in i minsta detalj – i synnerhet ifall du valt en laddbox med uppkoppling mot Internet.

Framtiden är här – och numera går det att välja mellan många olika modeller av laddboxar från olika tillverkare. Laddboxarna har framför allt olika kapacitet men även olika funktioner.

Med andra ord är det kritiskt för framtiden att du som konsument, företag eller förening planerar inför framtiden genom att investera i en laddbox som är just framtidssäker.

En laddbox som du investerar i nu – förberedd med 22kw och klarar både 1- och 3-fasladdning samt med dynamisk lastbalansering är vår definition av en framtidssäker laddbox.

Den dynamiska lastbalanseringen är väldigt viktig för ditt hushåll – den förebyggar nämligen att din huvudsäkring går när du laddar elbilen med full kraft.

Det finns en sak till som kan vara bra att tänka på för att verkligen kunna kalla en laddbox framtidssäker – och det är huruvida den erbjuder skalning – vilket kortfattat leder till att du kan ladda fler än en elbil åt gången.

Då är du till 100% redo för alla dina eventuella behov även i framtiden också.

Vi är proffs på installationer av laddboxar – hör av dig så snart du bara kan.

Vi ser fram emot att hjälpa dig välja rätt modell av laddbox med rätt funktioner för just dina behov. När det är dags att installera och montera den är också till hjälp så du kan börja nyttja din nya elbil så snart som möjligt.

Ladda bilen bidraget – ett investeringsstöd för BRF:er

Är du en BRF som går i tankarna att installera laddstolpar i Haninge?

Det finns möjlighet att få 50% av kostnaden avdragen via Naturvårdsverket, visste du det? Ladda bilen-bidraget kallas detta och är något man ansöker om på deras webbplats.

Per laddstation kan du alltså få ett investeringsstöd på upp till 15.000 kronor (notera att maxtaket är satt till 50% av den totala investeringskostnaden).

Glöm inte att detta bidrag är unikt då det både omfattar material och arbete.

Teknisk Specifikation – Easee 22 kW

 • Antal faser: 1-fas & 3-fas
 • Laddeffekt 1,4kW – 22kW
 • Kabel eller uttag: Uttag
 • IP-klass: IP54
 • Inbyggd energimätning: Ja
 • Godkänd för skatteavdrag: Ja
 • Jordfelsbrytare: Inbyggd jordfelsbrytare B
 • RFID: Ja
 • Ställbar effekt: Ja
 • Varumärke: Easee
 • Lastbalansering: Nej
 • Appanslutning: Ja
 • Uppkoppling mot molnfunktion: Ja WIFI

5 anledningar till att välja oss:

 • Fast pris på installation av laddbox i Haninge ✅
 • Certifierade elektriker ✅
 • Vi försöker hitta tid samma vecka ✅
 • Kostnadsfri offert ✅
 • Upp till 50% i ROT-avdrag ✅

Vår process ☑️

 1. Vi kommer ut ut och inspekterar platsen där du önskar att installera laddboxen.
 2. Vi ser till så att säkringarna är de rätta och att elsystemet fungerar på ett tillfredställande sätt.
 3. Vi monterar och installerar laddboxen åt er.
 4. Sedan är det bara att börja använda laddboxen som den är tänkt att användas.
 5. Vi ger er sedan även service på våra laddboxar när ni behöver det.

Vi hoppas verkligen du väljer Team 08Laddbox.se för din nästa installation av elbilsladdare, laddbox eller laddstation i Haninge 🙏

Hur går installationen av en laddbox till hos er?

1. Vi bokar in en tid som passar.
2. En behörig elektriker hör av sig och utför installationen hos dig på utsatt tid.
3. Vi ser till att både laddbox och eventuell lastbalansering fungerar som den ska.
4. Vi låter dig veta när laddboxen är installerad.

Hur lång tid tar installationen av en laddbox?

Våra certifierade behöver oftast inte mer än en förmiddag på sig att installera en laddbox.

Vad är lastbalansering för något?

Lastbalansering är lösningen på att säkringen går när du laddar din elbil. Den gör att effekten nyttjas betydligt bättre kan man säga. Du klarar dig galant på en 16A eller 20A huvudsäkring med lastbalansering.

När husets elförbrukning är hög, exempelvis på dagen, så hjälper lastbalanseringen i den bemärkelsen att laddboxen inte går på full effekt då du samtidigt nyttjar annat i huset parellelt.

Med hjälp av lastbalansering kan du få din laddbox att istället nyttja det lediga utrymmet mellan förbrukningen i ditt hus och huvudsäkringen.

Å andra sidan ges däremot mer effekt för laddning av din elbil när ditt hushåll inte förbrukar lika mycket el – exempelvis under natten.

Fast eller lös kabel för laddboxen?

Vi rekommenderar de flesta av våra kunder en laddbox med en lös kabel. Naturligtvis har båda alternativen för- och nackdelar, och vi anser helt enkelt att en lös kabel erbjuder fler fördelar. Du kan helt sonika ta med dig en lös kabel när du är ute och åker med bilen.

Å andra sidan går inte en kabel att låsa fast att stjäla vilket kanske också är något du värdesätter.

Oavsett vilken typ av kabel du väljer är en framtidssäker laddbox svaret.

Notera att du kan behöva köpa en ny lös laddkabel ifall du exempelvis köper en ny bil och uttaget för att ladda den finns på annan plats. Se bara till att den har rätt specifikationer för dina behov.

Vissa har oturen att backa över sina lösa kablar – skulle det ske slipper du höra av dig till en elektriker för hjälp utan kan helt sonika köpa en ny bara och därmed själv byta ut kabeln vid behov.

Vad gäller för grönt teknikavdrag?

Grön rot eller grönt teknikavdrag som det även kallas gäller – som du säkert insett – bland annat installation av laddbox hemma. Det liknar rot- och rutavdraget många av oss redan är bekanta med. För både material- och arbetskostnader kan du få avdrag med upp till 50% förutsatt att du installerar en smart laddbox hemma i Stockholm.

Dock gäller endast avdraget ifall du köper både laddbox och tjänst av samma leverantör – vilket självfallet är något vi på 08Laddbox kan hjälpa dig med.

Notera vad avdraget inte omfattar: kostnader för resor, utrustning (verktyg exempelvis) eller någon form av administration i samband med installationen.

Planerar du på att installera solceller eller batterier någon gång kan du nyttja Grön Rot-avdraget även då.

Vårt paket innehåll valfri laddbox samt installation och montering av den – vi gör alltid avdraget innan vi skickar fakturan till dig som kund.

För övrigt måste du äga din lägenhet/ditt radhus/din villa för att kunna nyttja avdraget.

Hur lång är är leveranstid på laddboxar?

Vi har bokstavligen talat alltid laddboxar på lager varför vi ofta erbjuder installation inom 7 dagar. Vårt mål är att bli den bästa och snabbaste laddboxinstallatören i Stockholm.

Vad är en smart laddbox för något?

En smart laddbox är helt enkelt en laddbox med en möjlighet att koppla upp sig mot internet. Detta går att göra på 3 olika sätt – antingen via kabel, 4G eller WiFi.

Det finns mängder av smarta funktioner hos en smart laddbox – du kan bland annat enkelt se din elförbrukning samt mycket annan statistik som kan vara intressant ifall du äger en elbil.

Notera att det på marknaden finns mänger av laddboxar som inte kan ansluta till internet – något som gör att de inte är möjliga att använda det gröna ROT-avdraget för.

Den största fördelen med en laddbox uppkopplad mot internet är att du kan kontrollera den på distans med enkelhet – exempelvis om du har en iPhone.

Du kan dessutom koppla på diverse appar och tjänster för att ytterligare optimera din laddning vid behov. I framtiden öppnar du även upp för möjligheten att kunna koppla den till fördelaktiga, nya system som släpps.

Vilken laddbox bör man installera hemma?

Man utgår ofta från sina nuvarande behov när man väljer att installera en laddbox. Välj en framtidssäker laddbox istället. Försök förutspå din framtid och utgå från dina framtida behov – det sparar dig mängder av pengar i längden.

Laddboxar som klarar att leverar upp till 22kw samt klarar både 1- och 3-fasladdning är en framtidssäker investering i vårt tycke. Även om du byter bil i framtiden kommer du kunna behålla samma laddbox.

Vår rekommendation när du väljer laddbox är att se till så den har typ 2-uttag eller en fast typ 2 kabel.

Hur är det mer säkert att ladda med en laddbox?

En av de viktigaste frågorna kanske. Elsäkerhetsverket avråder att man laddar en elbil via ett vanligt vägguttag då det utgör en stor säkerhetsrisk.

Överhettning uppstår nämligen enkelt då eftersom elinstallationer som gjorts kanske inte är tänkta att klara av en så pass hög belastning under en längre tid.

Å andra sidan har moderna laddboxar inbyggda funktioner för säkerhet som förebygger sådana olyckor.

En laddbox kan dessutom kommunicera med bilen – det kan inte ett eluttag.

Laddar du med en laddbox slås elen enbart på när du laddar din elbil och den är ansluten korrekt – inte annars, då bryts den.

Sammantaget är en laddbox inte bara det mest säkra sättet att ladda sin elbil på – det går även snabbast!

Räcker en 16A som huvudsäkring för en laddbox?

En laddbox med en kapacitet på 3,7kW använder 16A i enfas – något som passar de allra flesta utan några större bekymmer. 20A eller 25A är de vanligaste villasäkringarna i Sverige – alltså kan du använda laddboxen utan att behöva vara oroad.

Du kan ladda cirka 2 mils bilkörning i timmen med en 3,7kW-laddbox – laddar du elbilen en hel natt ger det dig cirka 20 mil. Hade du å andra sidan haft en laddhybrid hade den sannolikt varit fulladdad redan efter några timmar.

En 11kW-laddbox är ett mer framtidssäkert alternativ. Då använder du plötsligt 16A i 3 faser samtidigt vilket är optimalt för den som äger en ren elbil.

Detta då du plötsligt kan ladda din elbild med en betydligt högre effekt än annars ifall du hade ägt en laddhybrid – något som inte alltid är möjligt med 3,7kW.

Var inte oroad dock – en starkare box utgör ingen fara. Det är alltid bilen som styr och kommunicerar med laddboxen.

Kör du inte mer än några mil per dag alternativt sällan kör särskilt långt (uppåt 30 mil, säg, 2 dagar i rad) rekommenderar vi en 3,7kW-laddbox.

Det är alltid bättre att säkra upp till 20A eller 25A ifall du överstiger detta. Då kan du plötsligt ladda bilen när du vill under dygnets gång – samtidigt som du har annat igång i hushållet utan bekymmer.