Installera laddbox i Sollentuna

Vi installerar nya laddboxen i Sollentuna snabbast ⚡

Vi tycker inte laddinfrastrukturen som existerar för elbilsägare i Sollentuna är särskilt bra. Trots 74 000 invånare tillhandahåller kommunen inga publika laddstationer ännu.

Det finns dock över 8 olika laddstationer – som alla har normalladdning – i centrala Sollentuna och runt Tureberg. Är det en snabbladdare du är på jakt efter måste du ta dig hela vägen till Edsberg, Häggvik, Kista eller Akalla. Alla snabbladdare vi nämnt drivs och ägs av stora, kommersiella företag.

För att få en tillförlitlig försörjning av el till din nya elbil är det uppenbart att en laddbox är den bästa lösningen. Vi hjälper dig välja ut en laddbox av rätt modell med och hjälper dig även med monteringen av den – något vi blivit experter på med årens gång tack vare åtskilliga installationer av laddboxar och laddstolpar i Sollentunga.

Sedan vår start år 2020 är Sollentuna en av platserna vi installerat flest laddboxar på. Att säga att vi börjar bli bra på det här är ingen underdrift.

Vi har utfört så många olika installationer av laddboxar i utmanande miljöer att vi numera kan anses vara experter på detta. Med säkerhet som främsta ledord installerar och monterar vi moderna laddboxar åt både privatpersoner, BRF:er, och företag.

När du ska ut och åka är det tryggt att veta att elbilen alltid är laddad – oavsett vilken elbil du väljer att skaffa. Du är långt ifrån ensam om att ha mängder av frågor inledningsvis – det är helt vanligt som ny elbilsägare.

Att ställa om från fossilbränsle till eldrift ställer (orimligt) höga krav på dig – men med oss som bollplank kan du ställa alla frågor och några till. Våra elektriker finns i Sollentuna och hjälper dig utöver installation av laddbox även med frågor.

Köerna till laddstationerna i Sollentuna är redan långa – och dessa tenderar bara att öka med tiden. Det här gör förstår din vardag oerhört ineffektiv.

En laddbox du själv investerar i monteras vanligtvis på husets vägg, en carport eller garage – inte bara sparar du mängder av pengar på detta, du håller dessutom stenkoll på din egna ekonomi och ser till att tillgången till din egen försörjning är optimerad.

För den som köpt en elbil i syfte att spara pengar på sikt är alltså helt klart en installation av en laddbox hemma i Sollentuna en värdefull investering. Tänk vad skönt att alltid ha en elbil som är fullt laddad.


Det finns otroligt många olika leverantörer av laddboxar att välja på idag. Laddboxar har dels olika kapacitet vilket är viktigt att ha koll på men även olika funktioner.

Det är med andra ord en bra idé ifall du – oavsett om du är en privatperson, företag eller förening – försöker planera inför framtiden genom att installera och montera en laddbox som är framtidssäker.

Det finns vissa skillnader som kan vara bra att ha koll på ifall du planerar på att installera en laddbox eller laddstolpe inom den närmsta framtiden.

Det är alltid billigare att installera en laddbox kontra en laddstolpe. En laddbox monteras vanligtvis normalt av våra elektriker på en husvägg, i ett garage eller i en carport.

Å andra sidan är en laddstolpe betydligt mer flexibel – den kan i princip installeras var som helst. Kostnaden för att installera en laddstolpe är alltid högre än kostnaden för att installera en laddbox. Detta då kringarbetet skiljer både vad gäller eldragning och markarbete – annars är det ingen skillnad i övrigt.

Som vi alltid nämner för våra kunder – att välja en framtidssäker laddbox är det absolut bästa du kan göra. Leta efter en som har en kapacitet på 22kw, detta betyder att den klarar 1- och 3-fasladdning.

Sen finns det en grej till som är oerhört viktig ifall man överväger att installera en laddbox hemma – och det är den dynamiska lastbalanseringen. Den är ett måste för varje hushåll idag ifall ni frågar oss – den förebygger att huvudsäkringen slås ut när elbilen laddar på full effekt.

Du sparar dessutom pengar på att behöva slippa utöka ditt nätabonnemang genom att behålla din normala 20A i villan eller småhuset.

En skalbar laddbox är också allt viktigt i takt med att i stort sett endast elbilar är tänkta att åka på Stockholms gator år 2030. En skalbar laddbox låter dig ladda mer än 1 elbil åt gången.

Internet börjar ockås bli allt mer viktigt för en laddbox att ha – och att laddboxen även har ett operativsystem som låter appar installeras.

Sist men inte minst behöver du fundera på vilken typ av laddkabel du vill ha för laddboxen. Ska laddkabeln vara fast monterad eller lös?

Ring oss gärna när du funderat på ovanstående behov ett litet tag så hjälper vi dig välja rätt laddbox.

Vi lämnar gärna ett prisförslag i Sollentuna för installation av en laddbox som sagt.

Fast pris på installation av laddbox i Sollentuna

Självklart är vi villiga att lämna ett gratis prisförslag inledningsvis. Våra priser är oerhört tydliga och anges alltid som fast pris – något våra kunder uppskattar.

Sluta leta efter en laddboxinstallatör i Sollentuna – vi är lösningen! Dessutom har vi i stort sett bäst priser i branschen bland elinstallatörer i Stockholm.

Ingen familj har hittills blivit missnöjd med en av våra laddboxinstallationer i Sollentuna och då är det primärt Easee Home som varit främsta fokus men även Zaptec och Garo stundtals.

Vi säljer och monterar enbart laddboxar av hög kvalité – det är inget du behöver oroa dig över.

Att din kundupplevelse blir positiv är vårt främsta mål.

Våra elektriker är behöriga och kan rycka ut snabbt ifall du behöver en laddbox installerad i Sollentuna snart.

Oavsett om det bara gäller en laddbox eller en hel parkeringsplats håller vi dig i handen från start till slut.

Anlita oss redan idag – det går i stort sett inte att bli missnöjd med oss.

Ta reda på varför våra kunder i Sollentuna är så nöjda redan idag. Kontakta oss nu.

Pappersarbetet är omhändertaget

Vi informerar alla våra kunder om Grön Teknik-avdraget som gör att 50% av kostnaden blir avdragsgill. Blanketten som behöver fyllas i för att ansöka om avdraget har vi stenkoll på och hjälper förstås dig att fylla i.

Du kommer tydligt kunna se på fakturan du får av oss när vi är klara med installationen att 50% av kostnaden dragits av.

Pris för köp och installation av laddbox i Sollentuna hos 08Laddbox brukar landa på mellan 6000-9000 kr – detta först efter att vi gjort skatteavdraget på 50% förstås.

Beroende på hur du bor och hur du tänkt dig att laddboxen sätts upp kan förstås priset ändras något – men hos oss förekommer inga tråkiga överraskningar. Vi är alltid väldigt tydliga.

Vi är en seriös installatör av laddboxar i Sollentuna.

Tveka inte på att kontakta oss redan idag.

BRF, företag eller privatperson spelar ingen roll – ring eller skriv.

Vi kanske kan hjälpa dig ha en laddbox installerad och monterad någonstans i Sollentuna redan inom en veckas tid.

Teknisk Specifikation – Easee 22 kW

 • Antal faser: 1-fas & 3-fas
 • Laddeffekt 1,4kW – 22kW
 • Kabel eller uttag: Uttag
 • IP-klass: IP54
 • Inbyggd energimätning: Ja
 • Godkänd för skatteavdrag: Ja
 • Jordfelsbrytare: Inbyggd jordfelsbrytare B
 • RFID: Ja
 • Ställbar effekt: Ja
 • Varumärke: Easee
 • Lastbalansering: Nej
 • Appanslutning: Ja
 • Uppkoppling mot molnfunktion: Ja WIFI

Ladda bilen bidraget – ett investeringsstöd för BRF:er

Sitter du i styrelsen för en BRF i Sollentuna som planerar på att installera laddstolpar?

Glöm då inte att en stor del av kostnaden är något du kan få bidrag för tack vare Naturvårdsverket. Hela 50% är något staten går in och hjälper till med numera ifall du inte var medveten om det.

Detta kallas för Ladda bilen-avdraget och är sannolikt något ni hört talas om tidigare – här ansöker du om bidraget för er BRF.

Du kan ha rätt till hela 15.000 kr som investeringsstöd för varje laddstation som installeras. Man har satt ett maxtak på 50% av den totala kostnaden för investeringen.

För bostadsrättföreningar i Sverige är detta ett unikt bidrag man bör passa på att nyttja.

5 anledningar till att välja oss:

 • Fast pris på installation av laddbox i Sollentuna ✅
 • Certifierade elektriker ✅
 • Vi försöker hitta tid samma vecka ✅
 • Kostnadsfri offert ✅
 • Upp till 50% i ROT-avdrag ✅

Vår process ☑️

 1. Vi kommer ut ut och inspekterar platsen där du önskar att installera laddboxen.
 2. Vi ser till så att säkringarna är de rätta och att elsystemet fungerar på ett tillfredställande sätt.
 3. Vi monterar och installerar laddboxen åt er.
 4. Sedan är det bara att börja använda laddboxen som den är tänkt att användas.
 5. Vi ger er sedan även service på våra laddboxar när ni behöver det.

Vi hoppas verkligen du väljer Team 08Laddbox.se för din nästa installation av elbilsladdare, laddbox eller laddstation i Sollentuna 🙏

Hur går installationen av en laddbox till hos er?

1. Vi bokar in en tid som passar.
2. En behörig elektriker hör av sig och utför installationen hos dig på utsatt tid.
3. Vi ser till att både laddbox och eventuell lastbalansering fungerar som den ska.
4. Vi låter dig veta när laddboxen är installerad.

Hur lång tid tar installationen av en laddbox?

Våra certifierade behöver oftast inte mer än en förmiddag på sig att installera en laddbox.

Vad är lastbalansering för något?

Lastbalansering är lösningen på att säkringen går när du laddar din elbil. Den gör att effekten nyttjas betydligt bättre kan man säga. Du klarar dig galant på en 16A eller 20A huvudsäkring med lastbalansering.

När husets elförbrukning är hög, exempelvis på dagen, så hjälper lastbalanseringen i den bemärkelsen att laddboxen inte går på full effekt då du samtidigt nyttjar annat i huset parellelt.

Med hjälp av lastbalansering kan du få din laddbox att istället nyttja det lediga utrymmet mellan förbrukningen i ditt hus och huvudsäkringen.

Å andra sidan ges däremot mer effekt för laddning av din elbil när ditt hushåll inte förbrukar lika mycket el – exempelvis under natten.

Fast eller lös kabel för laddboxen?

Vi rekommenderar de flesta av våra kunder en laddbox med en lös kabel. Naturligtvis har båda alternativen för- och nackdelar, och vi anser helt enkelt att en lös kabel erbjuder fler fördelar. Du kan helt sonika ta med dig en lös kabel när du är ute och åker med bilen.

Å andra sidan går inte en kabel att låsa fast att stjäla vilket kanske också är något du värdesätter.

Oavsett vilken typ av kabel du väljer är en framtidssäker laddbox svaret.

Notera att du kan behöva köpa en ny lös laddkabel ifall du exempelvis köper en ny bil och uttaget för att ladda den finns på annan plats. Se bara till att den har rätt specifikationer för dina behov.

Vissa har oturen att backa över sina lösa kablar – skulle det ske slipper du höra av dig till en elektriker för hjälp utan kan helt sonika köpa en ny bara och därmed själv byta ut kabeln vid behov.

Vad gäller för grönt teknikavdrag?

Grön rot eller grönt teknikavdrag som det även kallas gäller – som du säkert insett – bland annat installation av laddbox hemma. Det liknar rot- och rutavdraget många av oss redan är bekanta med. För både material- och arbetskostnader kan du få avdrag med upp till 50% förutsatt att du installerar en smart laddbox hemma i Stockholm.

Dock gäller endast avdraget ifall du köper både laddbox och tjänst av samma leverantör – vilket självfallet är något vi på 08Laddbox kan hjälpa dig med.

Notera vad avdraget inte omfattar: kostnader för resor, utrustning (verktyg exempelvis) eller någon form av administration i samband med installationen.

Planerar du på att installera solceller eller batterier någon gång kan du nyttja Grön Rot-avdraget även då.

Vårt paket innehåll valfri laddbox samt installation och montering av den – vi gör alltid avdraget innan vi skickar fakturan till dig som kund.

För övrigt måste du äga din lägenhet/ditt radhus/din villa för att kunna nyttja avdraget.

Hur lång är är leveranstid på laddboxar?

Vi har bokstavligen talat alltid laddboxar på lager varför vi ofta erbjuder installation inom 7 dagar. Vårt mål är att bli den bästa och snabbaste laddboxinstallatören i Stockholm.

Vad är en smart laddbox för något?

En smart laddbox är helt enkelt en laddbox med en möjlighet att koppla upp sig mot internet. Detta går att göra på 3 olika sätt – antingen via kabel, 4G eller WiFi.

Det finns mängder av smarta funktioner hos en smart laddbox – du kan bland annat enkelt se din elförbrukning samt mycket annan statistik som kan vara intressant ifall du äger en elbil.

Notera att det på marknaden finns mänger av laddboxar som inte kan ansluta till internet – något som gör att de inte är möjliga att använda det gröna ROT-avdraget för.

Den största fördelen med en laddbox uppkopplad mot internet är att du kan kontrollera den på distans med enkelhet – exempelvis om du har en iPhone.

Du kan dessutom koppla på diverse appar och tjänster för att ytterligare optimera din laddning vid behov. I framtiden öppnar du även upp för möjligheten att kunna koppla den till fördelaktiga, nya system som släpps.

Vilken laddbox bör man installera hemma?

Man utgår ofta från sina nuvarande behov när man väljer att installera en laddbox. Välj en framtidssäker laddbox istället. Försök förutspå din framtid och utgå från dina framtida behov – det sparar dig mängder av pengar i längden.

Laddboxar som klarar att leverar upp till 22kw samt klarar både 1- och 3-fasladdning är en framtidssäker investering i vårt tycke. Även om du byter bil i framtiden kommer du kunna behålla samma laddbox.

Vår rekommendation när du väljer laddbox är att se till så den har typ 2-uttag eller en fast typ 2 kabel.

Hur är det mer säkert att ladda med en laddbox?

En av de viktigaste frågorna kanske. Elsäkerhetsverket avråder att man laddar en elbil via ett vanligt vägguttag då det utgör en stor säkerhetsrisk.

Överhettning uppstår nämligen enkelt då eftersom elinstallationer som gjorts kanske inte är tänkta att klara av en så pass hög belastning under en längre tid.

Å andra sidan har moderna laddboxar inbyggda funktioner för säkerhet som förebygger sådana olyckor.

En laddbox kan dessutom kommunicera med bilen – det kan inte ett eluttag.

Laddar du med en laddbox slås elen enbart på när du laddar din elbil och den är ansluten korrekt – inte annars, då bryts den.

Sammantaget är en laddbox inte bara det mest säkra sättet att ladda sin elbil på – det går även snabbast!

Räcker en 16A som huvudsäkring för en laddbox?

En laddbox med en kapacitet på 3,7kW använder 16A i enfas – något som passar de allra flesta utan några större bekymmer. 20A eller 25A är de vanligaste villasäkringarna i Sverige – alltså kan du använda laddboxen utan att behöva vara oroad.

Du kan ladda cirka 2 mils bilkörning i timmen med en 3,7kW-laddbox – laddar du elbilen en hel natt ger det dig cirka 20 mil. Hade du å andra sidan haft en laddhybrid hade den sannolikt varit fulladdad redan efter några timmar.

En 11kW-laddbox är ett mer framtidssäkert alternativ. Då använder du plötsligt 16A i 3 faser samtidigt vilket är optimalt för den som äger en ren elbil.

Detta då du plötsligt kan ladda din elbild med en betydligt högre effekt än annars ifall du hade ägt en laddhybrid – något som inte alltid är möjligt med 3,7kW.

Var inte oroad dock – en starkare box utgör ingen fara. Det är alltid bilen som styr och kommunicerar med laddboxen.

Kör du inte mer än några mil per dag alternativt sällan kör särskilt långt (uppåt 30 mil, säg, 2 dagar i rad) rekommenderar vi en 3,7kW-laddbox.

Det är alltid bättre att säkra upp till 20A eller 25A ifall du överstiger detta. Då kan du plötsligt ladda bilen när du vill under dygnets gång – samtidigt som du har annat igång i hushållet utan bekymmer.