Installera laddbox i Huddinge

Vi installerar laddboxen i Huddinge fort som attan ⚡

Sedan vår start år 2020 är Huddinge en av platserna vi installerat flest laddboxar på. Att säga att vi börjar bli bra på det här är ingen underdrift.

Vi har utfört så många olika installationer av laddboxar i utmanande miljöer att vi numera kan anses vara experter på detta. Med säkerhet som främsta ledord installerar och monterar vi moderna laddboxar åt både privatpersoner, BRF:er, och företag.

När du ska ut och åka är det tryggt att veta att elbilen alltid är laddad – oavsett vilken elbil du väljer att skaffa. Du är långt ifrån ensam om att ha mängder av frågor inledningsvis – det är helt vanligt som ny elbilsägare.

Att ställa om från fossilbränsle till eldrift ställer (orimligt) höga krav på dig – men med oss som bollplank kan du ställa alla frågor och några till. Våra elektriker finns i Huddinge och hjälper dig utöver installation av laddbox även med frågor.

Det finns rätt många laddstationer och laddstolpar runt om i Huddinge. Tyvärr är mer eller mindre allihop kommersiella och ägs av privata företag – och inte en kommun eller stad med andra ord.

Trots att det finns mängder av elbilsägare i Huddinge med behovet finns det inte någon seriöst utbyggd infrastruktur för laddning av elbilar där.

Det bor alltså hela 112 000 människor i Huddinge kommun – vilket gör att man enkelt kan dra slutsatsen att det inte finns tillräckligt många laddstationer för alla som äger en elbil på ren svenska.

Köerna till laddstationerna i Huddinge är redan långa – och dessa tenderar bara att öka med tiden. Det här gör förstår din vardag oerhört ineffektiv.

En laddbox du själv investerar i monteras vanligtvis på husets vägg, en carport eller garage – inte bara sparar du mängder av pengar på detta, du håller dessutom stenkoll på din egna ekonomi och ser till att tillgången till din egen försörjning är optimerad.

För den som köpt en elbil i syfte att spara pengar på sikt är alltså helt klart en installation av en laddbox hemma i Huddinge en värdefull investering. Tänk vad skönt att alltid ha en elbil som är fullt laddad.


Oavsett om du är en förening eller privatperson är det kritiskt att du väljer en laddbox som är framtidssäker. Genom att välja rätt laddbox tar du höjd för eventuella förändringar i framtiden redan nu.

För våra elektriker är det simpelt att montera en laddbox på en husvägg. Man behöver egentligen bara ha 2 saker i åtanke: att laddboxen placeras på rätt ställe samt att rätt elkapacitet dras fram.

Något annat att tänka på är kostnaden ifall du vill installera en laddstolpe istället för en laddbox. Det tillkommer nämligen en del extra kostnader ifall du väljer att installera en laddstolpe då markarbeten alltid är involverade.

När man monterar en laddbox hos en privatperson på en husvägg förekommer nästan aldrig något markarbete.

Se gärna till att du har grönt ljus för monteringen i förväg. Det bästa är alltid kommunikation med eventuella garageägare, markägare eller eventuella samfälligheter samt kommun.

För människor som bor i en villa, ett småhus eller ett radhus kan man inte direkt säga att det här är ett vanligt förekommande hinder.

I de fall du berörs av det är det förstås värt att höra med kommunen själva kring deras syn på laddinfrastrukturen och hur föreningar ställer sig.

Du behöver tänka på en del olika saker när du ska välja laddbox för din elbil. Framför allt är det viktigt att den är framtidssäkrad och att det kan leverera upp till 22kw (och alltså klarar både 1- och 3-fastladdning).

Det är även viktigt att laddboxen är uppkopplad mot internet så att den alltid enkelt kan ladda ned senaste mjukvaran och hålla sig uppdaterad med senaste applikationerna.

Dynamisk lastbalansering är också ett måste för laddboxar numera ifall ni frågar oss – har du tur kan du slippa utöka ditt elnätsabonnemang och helt sonika klara dig på husets normala 20A.

Fast pris på installation av laddbox i Huddinge

Vi lämnar alltid ett gratis prisförslag först – utöver det kan det vara skönt att veta att alla priser vi anger är fasta för enkelhetens skull.

Det kommer inte förekomma några bekymmer vid offertlämning.

Har du letat efter någon som kan hjälpa dig installera en laddbox i Huddinge kan du sluta leta – vi hjälper dig mer än gärna. Våra priser är dessutom riktigt bra – inte många andra elinstallatörer i Stockholm kan konkurrera med oss.

Alla är nöjda med våra laddboxinstallationer i Huddinge, i synnerhet familjer. Just laddboxen Easee Home är oerhört uppskattad just nu – men även andra tillverkare som Zaptec och Garo börjar bli populära.

Oavsett vad för laddbox du vill installera garanterar vi att den håller hög kvalité.

Din upplevelse som kund är förstås vad som kommer först i alla lägen.

Enbart behöriga elektriker utför installationer av laddboxar – det är ingenting du behöver oroa dig för. Kommer ut snabbt gör de också.

Vi håller dig gärna i hand från start till slut oavsett hur stor laddboxinstallationen är.

Du kan inte bli missnöjd. Anlita oss idag.

Våra kunder i Huddinge är hur nöjda som helst. Ta reda på varför.

Se pappersarbetet som löst

Alla privatpersoner i Huddinge är berättigade till ett avdrag på en laddboxinstallation som uppgår till 50% av totalkostnaden. Vi hjälper dig med det här också – en blankett behöver nämligen fyllas i.

På slutfakturan du får när vi är klara med jobbet står det tydligt att beloppet är avdraget för din enkelhet.

Pris för installation av laddbox i Huddinge är nästan alltid samma och tenderar att landa på mellan 6000-9000 kr – självfallet först efter att skatteavdraget på 50% gjorts.

Som med alla andra priser kan omständigheterna förstås göra att dessa behöver förändras något – dock framgår detta tydligt i så fall.

Vi är en seriös installatör av laddboxar i Huddinge.

Tveka inte på att kontakta oss redan idag.

BRF, företag eller privatperson spelar ingen roll – ring eller skriv.

Vi kanske kan hjälpa dig ha en laddbox monterad i Huddinge redan inom en vecka.

I Huddinge äger mer människor en elbil än någonsin tidigare – tyvärr finns det inte gott om bra infrastruktur för laddning av elbilarna.

Det behöver inte vara för dyrt numera att installera en laddbox hemma för en familj.

Det blir allt mer lönsamt att investera i en laddlösning för hemmet.

Teknisk Specifikation – Easee 22 kW

 • Antal faser: 1-fas & 3-fas
 • Laddeffekt 1,4kW – 22kW
 • Kabel eller uttag: Uttag
 • IP-klass: IP54
 • Inbyggd energimätning: Ja
 • Godkänd för skatteavdrag: Ja
 • Jordfelsbrytare: Inbyggd jordfelsbrytare B
 • RFID: Ja
 • Ställbar effekt: Ja
 • Varumärke: Easee
 • Lastbalansering: Nej
 • Appanslutning: Ja
 • Uppkoppling mot molnfunktion: Ja WIFI

Ladda bilen bidraget – ett investeringsstöd för BRF:er

Är ni en BRF i Huddinge mot allförmodan som vill sätta upp laddstolpar?

Tänk då på att ni enkelt via Naturvårdsverket som förening kan få ett avdrag – hela 50% av kostnaden – avdragen. Ladda bilen-bidraget kallas detta – det har ni säkert hört talas om tidigare – och är något ansöker om själva här borta.

För varje laddstation som installeras kan du ha rätt till ett investeringsstöd på upp till 15.000 kronor (OBS: maxtaket här är satt till 50% av den totala investeringskostnaden).

Det här är ett unikt bidrag i Sverige för bostadsrättföreningar – helt klart.

5 anledningar till att välja oss:

 • Fast pris på installation av laddbox i Huddinge ✅
 • Certifierade elektriker ✅
 • Vi försöker hitta tid samma vecka ✅
 • Kostnadsfri offert ✅
 • Upp till 50% i ROT-avdrag ✅

Vår process ☑️

 1. Vi kommer ut ut och inspekterar platsen där du önskar att installera laddboxen.
 2. Vi ser till så att säkringarna är de rätta och att elsystemet fungerar på ett tillfredställande sätt.
 3. Vi monterar och installerar laddboxen åt er.
 4. Sedan är det bara att börja använda laddboxen som den är tänkt att användas.
 5. Vi ger er sedan även service på våra laddboxar när ni behöver det.

Vi hoppas verkligen du väljer Team 08Laddbox.se för din nästa installation av elbilsladdare, laddbox eller laddstation i Huddinge 🙏

Hur går installationen av en laddbox till hos er?

1. Vi bokar in en tid som passar.
2. En behörig elektriker hör av sig och utför installationen hos dig på utsatt tid.
3. Vi ser till att både laddbox och eventuell lastbalansering fungerar som den ska.
4. Vi låter dig veta när laddboxen är installerad.

Hur lång tid tar installationen av en laddbox?

Våra certifierade behöver oftast inte mer än en förmiddag på sig att installera en laddbox.

Vad är lastbalansering för något?

Lastbalansering är lösningen på att säkringen går när du laddar din elbil. Den gör att effekten nyttjas betydligt bättre kan man säga. Du klarar dig galant på en 16A eller 20A huvudsäkring med lastbalansering.

När husets elförbrukning är hög, exempelvis på dagen, så hjälper lastbalanseringen i den bemärkelsen att laddboxen inte går på full effekt då du samtidigt nyttjar annat i huset parellelt.

Med hjälp av lastbalansering kan du få din laddbox att istället nyttja det lediga utrymmet mellan förbrukningen i ditt hus och huvudsäkringen.

Å andra sidan ges däremot mer effekt för laddning av din elbil när ditt hushåll inte förbrukar lika mycket el – exempelvis under natten.

Fast eller lös kabel för laddboxen?

Vi rekommenderar de flesta av våra kunder en laddbox med en lös kabel. Naturligtvis har båda alternativen för- och nackdelar, och vi anser helt enkelt att en lös kabel erbjuder fler fördelar. Du kan helt sonika ta med dig en lös kabel när du är ute och åker med bilen.

Å andra sidan går inte en kabel att låsa fast att stjäla vilket kanske också är något du värdesätter.

Oavsett vilken typ av kabel du väljer är en framtidssäker laddbox svaret.

Notera att du kan behöva köpa en ny lös laddkabel ifall du exempelvis köper en ny bil och uttaget för att ladda den finns på annan plats. Se bara till att den har rätt specifikationer för dina behov.

Vissa har oturen att backa över sina lösa kablar – skulle det ske slipper du höra av dig till en elektriker för hjälp utan kan helt sonika köpa en ny bara och därmed själv byta ut kabeln vid behov.

Vad gäller för grönt teknikavdrag?

Grön rot eller grönt teknikavdrag som det även kallas gäller – som du säkert insett – bland annat installation av laddbox hemma. Det liknar rot- och rutavdraget många av oss redan är bekanta med. För både material- och arbetskostnader kan du få avdrag med upp till 50% förutsatt att du installerar en smart laddbox hemma i Stockholm.

Dock gäller endast avdraget ifall du köper både laddbox och tjänst av samma leverantör – vilket självfallet är något vi på 08Laddbox kan hjälpa dig med.

Notera vad avdraget inte omfattar: kostnader för resor, utrustning (verktyg exempelvis) eller någon form av administration i samband med installationen.

Planerar du på att installera solceller eller batterier någon gång kan du nyttja Grön Rot-avdraget även då.

Vårt paket innehåll valfri laddbox samt installation och montering av den – vi gör alltid avdraget innan vi skickar fakturan till dig som kund.

För övrigt måste du äga din lägenhet/ditt radhus/din villa för att kunna nyttja avdraget.

Hur lång är är leveranstid på laddboxar?

Vi har bokstavligen talat alltid laddboxar på lager varför vi ofta erbjuder installation inom 7 dagar. Vårt mål är att bli den bästa och snabbaste laddboxinstallatören i Stockholm.

Vad är en smart laddbox för något?

En smart laddbox är helt enkelt en laddbox med en möjlighet att koppla upp sig mot internet. Detta går att göra på 3 olika sätt – antingen via kabel, 4G eller WiFi.

Det finns mängder av smarta funktioner hos en smart laddbox – du kan bland annat enkelt se din elförbrukning samt mycket annan statistik som kan vara intressant ifall du äger en elbil.

Notera att det på marknaden finns mänger av laddboxar som inte kan ansluta till internet – något som gör att de inte är möjliga att använda det gröna ROT-avdraget för.

Den största fördelen med en laddbox uppkopplad mot internet är att du kan kontrollera den på distans med enkelhet – exempelvis om du har en iPhone.

Du kan dessutom koppla på diverse appar och tjänster för att ytterligare optimera din laddning vid behov. I framtiden öppnar du även upp för möjligheten att kunna koppla den till fördelaktiga, nya system som släpps.

Vilken laddbox bör man installera hemma?

Man utgår ofta från sina nuvarande behov när man väljer att installera en laddbox. Välj en framtidssäker laddbox istället. Försök förutspå din framtid och utgå från dina framtida behov – det sparar dig mängder av pengar i längden.

Laddboxar som klarar att leverar upp till 22kw samt klarar både 1- och 3-fasladdning är en framtidssäker investering i vårt tycke. Även om du byter bil i framtiden kommer du kunna behålla samma laddbox.

Vår rekommendation när du väljer laddbox är att se till så den har typ 2-uttag eller en fast typ 2 kabel.

Hur är det mer säkert att ladda med en laddbox?

En av de viktigaste frågorna kanske. Elsäkerhetsverket avråder att man laddar en elbil via ett vanligt vägguttag då det utgör en stor säkerhetsrisk.

Överhettning uppstår nämligen enkelt då eftersom elinstallationer som gjorts kanske inte är tänkta att klara av en så pass hög belastning under en längre tid.

Å andra sidan har moderna laddboxar inbyggda funktioner för säkerhet som förebygger sådana olyckor.

En laddbox kan dessutom kommunicera med bilen – det kan inte ett eluttag.

Laddar du med en laddbox slås elen enbart på när du laddar din elbil och den är ansluten korrekt – inte annars, då bryts den.

Sammantaget är en laddbox inte bara det mest säkra sättet att ladda sin elbil på – det går även snabbast!

Räcker en 16A som huvudsäkring för en laddbox?

En laddbox med en kapacitet på 3,7kW använder 16A i enfas – något som passar de allra flesta utan några större bekymmer. 20A eller 25A är de vanligaste villasäkringarna i Sverige – alltså kan du använda laddboxen utan att behöva vara oroad.

Du kan ladda cirka 2 mils bilkörning i timmen med en 3,7kW-laddbox – laddar du elbilen en hel natt ger det dig cirka 20 mil. Hade du å andra sidan haft en laddhybrid hade den sannolikt varit fulladdad redan efter några timmar.

En 11kW-laddbox är ett mer framtidssäkert alternativ. Då använder du plötsligt 16A i 3 faser samtidigt vilket är optimalt för den som äger en ren elbil.

Detta då du plötsligt kan ladda din elbild med en betydligt högre effekt än annars ifall du hade ägt en laddhybrid – något som inte alltid är möjligt med 3,7kW.

Var inte oroad dock – en starkare box utgör ingen fara. Det är alltid bilen som styr och kommunicerar med laddboxen.

Kör du inte mer än några mil per dag alternativt sällan kör särskilt långt (uppåt 30 mil, säg, 2 dagar i rad) rekommenderar vi en 3,7kW-laddbox.

Det är alltid bättre att säkra upp till 20A eller 25A ifall du överstiger detta. Då kan du plötsligt ladda bilen när du vill under dygnets gång – samtidigt som du har annat igång i hushållet utan bekymmer.