Installera laddbox i Sundbyberg

Snabba installationer av laddboxar i Sundbyberg ⚡

Sugen på en laddbox du enkelt kan nå från din iPhone?
Eller bara en snygg låda som enkelt smälter in på din husvägg?

Vi kan hjälpa dig hitta, installera och montera rätt laddbox för dina behov i Sundbyberg.

Du har alltid tillgång till experter på 08Laddbox.

Du behöver alltid kunna ha full laddning när du lämnar ditt hem oavsett vilken elbil du skaffar. Du behöver en laddbox för att kunna uppnå detta på ett sätt som är smidigt, tryggt och känns säkert.

Med bara några knapptryck kan du börja ladda din elbil hemma.

Vi har installerat många laddboxar i just Sundbyberg genom åren. Det har gjort att vi blivit bättre på det och numera kan kalla oss för experter.

Våra erfarenheter gör att vi på ett sätt som är både tryggt och säkert kan ansluta och montera laddbox för både privatpersoner och företag.

Sundbyberg är en stad med över 50 000 invånare. Trots detta är laddstationen vid Sundbybergs stadshus i stort sett den enda som är gratis.

På parkeringsplatsen precis vid Sundbybergs stadshus på Östra Madenvägen/Gesällvägen hittas laddstationen – den består av 2 laddstolpar som drivs av solpaneler.

Utöver detta finns det förstås en del publika laddstationer som ägs av företag – priserna för att använda dessa ökar förstås markant för varje år som går.

Du kan med andra ord spara en del pengar om du är bosatt i Sundbyberg och äger en elbil genom att installera en laddbox för din elbil hemma. Du vet dessutom med dig att elbilen – som kanske är tänkt att användas av familjen – alltid är laddad.

Laddboxinstallationer i Sundbyberg till ett fast pris

Något många av våra kunder i Sundbyberg tycker är skönt är faktumet att alla våra laddboxinstallationer enbart utförs till ett fast pris. Det förekommer aldrig några bekymmer när vi lämnar ett prisförslag – allting är tydligt.

Vi håller låga priser på installationer av laddboxar och det är därmed i princip omöjligt att konkurrera ut oss på pris. Behöver du installera en laddbox i Sundbyberg inom den närmsta framtiden är vi definitivt ett bra val.

Vi är billiga, snabba och lämnar aldrig en kund missnöjd.

Många familjer i Sundbyberg är tacksamma för laddboxarna vi installerat genom åren. Just varumärket Easee från Norge har en laddbox som är extra populär just nu – däremot finns det mer insatta konsumenter i Sundbyberg som efterfrågar andra laddboxar som exempelvis Zaptech och Garo.

Vi använder oss enbart av produkter från tillverkare som garanterar högsta kvalité.

Kunden kommer alltid först hos oss, som sagt.

Enbart elektriker som är behöriga utför installationen – och dessa är inga nybörjare vill vi lova. Vi tar ansvar för laddboxinstallationen från start till slut, helt enkelt.

Du kan inte bli missnöjd ifall du anlitar oss.
Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt prisförslag.

Sen vi startade verksamheten år 2020 har vi inte haft en enda kund i Sundbyberg som uttryckt något missnöje.

Vi sköter förstås pappersarbetet

Som du säkert hört kan man få 50 % rabatt på en installation av laddbox just nu. För att göra detta behöver du fylla i en blankett – något vi mer än gärna hjälper dig med. Detta kallas även för en skattereduktion – och vi är alltid tydliga med detta på slutfakturan vid avslutad installation.

Pris för installation av laddbox i Sundbyberg landar oftast på ungefär 6000-9000 kr – notera att detta pris alltså är angivet efter skatteavdraget på 50%.

Priset kan självfallet ändras någorlunda beroende på just dina omständigheter – prisförslagen vi lämnar är alltid helt gratis dock.

Letar du efter en seriös firma som kan hjälpa dig med en installation av laddbox i Sundbyberg?

Tveka inte på att kontakta oss!

Oavsett om du är en BRF, ett företag eller en privatperson lämnar vi gärna en gratis offert så fort som möjligt.

Vi kan sannolikt hjälpa dig installera en laddbox i Sundbyberg redan i veckan.

Grattis till ditt nya köp av en elbil! Tyvärr ligger infrastrukturen lite efter – i synnerhet i Sundbyberg som du kanske märkt – varför en egen laddbox är ett utmärkt alternativ.

Flera kilometer från centrala Sundbyberg, i Åkeshov, hittar du den närmsta laddstolpen som kommunen tillhandahåller. Ingen nämnvärd infrastruktur för elbilsladdning finns utöver det i området – något som gör att elbilsägare utan en laddbox installerad hemma får svårare att ladda.

Sundbyberg är fyllt av kommersiella laddstationer – dock endast på centrala platser. Det finns 3 ställen med snabbladdare i närheten av Sundbyberg – Solna Kyrkby, Ulvsunda och Rissne.

Det kan vara värt att investera i din alldeles egna laddbox med andra ord. Det gäller bara att välja rätt modell – något som inte alltid är lätt varför vi finns till din hjälp.

Våra elektriker har hundratals elinstallationer under bältet och vet precis vad som krävs för att en installation ska bli säker.

Inte nog med det – vi vet precis vilken typ av laddboxar som klarar framtidsbehoven samhället kommer att ställa.

2 funktioner är som alltid viktiga när man överväger att installera en laddbox hemma – att laddboxen kan leverar 22 kilowatt och att den även klarar både 1- och 3-fasladdning.

Dynamisk lastbalansering är också ett måste numera tycker vi – något som förebygger att husets huvudsäkring löser ut när bilen laddas på full effekt.

Skalbarhet är något annat rätt viktigt att ha i åtanke. Det gör att du enkelt kan ladda mer än en bil från en och samma laddbox.

Internetuppkoppling är också allt mer viktigt för en laddbox att ha – då kan den alltid uppdatera sig själv med den senaste mjukvaran och apparna.

Ovanstående funktioner ger dig en laddbox som är framtidssäkrad – du kan till och med byta elbil i framtiden vid behov och nyttja samma laddbox utan att behöva byta ut den.

Teknisk Specifikation – Easee 22 kW

 • Antal faser: 1-fas & 3-fas
 • Laddeffekt 1,4kW – 22kW
 • Kabel eller uttag: Uttag
 • IP-klass: IP54
 • Inbyggd energimätning: Ja
 • Godkänd för skatteavdrag: Ja
 • Jordfelsbrytare: Inbyggd jordfelsbrytare B
 • RFID: Ja
 • Ställbar effekt: Ja
 • Varumärke: Easee
 • Lastbalansering: Nej
 • Appanslutning: Ja
 • Uppkoppling mot molnfunktion: Ja WIFI

Ladda bilen bidraget – ett investeringsstöd för BRF:er

Planerar du som BRF i Sundbyberg att installera laddstolpar?

Glöm då inte möjligheten att du kan få hela 50% av kostnaden avdragen via Naturvårdsverket. Namnet för det är Ladda bilen-bidraget och är något ni som BRF ansöker om på Naturvårdsverkets webbplats.

För varje enskild laddstation kan du få ett investeringsstöd som mest upp till 15.000 kronor (värt att notera att maxtaket är satt till 50% av den totala investeringskostnaden).

Detta bidrag är unikt då det både omfattar material och arbete – något som är unikt.

5 anledningar till att välja oss:

 • Fast pris på installation av laddbox i Sundbyberg ✅
 • Certifierade elektriker ✅
 • Vi försöker hitta tid samma vecka ✅
 • Kostnadsfri offert ✅
 • Upp till 50% i ROT-avdrag ✅

Vår process ☑️

 1. Vi kommer ut ut och inspekterar platsen där du önskar att installera laddboxen.
 2. Vi ser till så att säkringarna är de rätta och att elsystemet fungerar på ett tillfredställande sätt.
 3. Vi monterar och installerar laddboxen åt er.
 4. Sedan är det bara att börja använda laddboxen som den är tänkt att användas.
 5. Vi ger er sedan även service på våra laddboxar när ni behöver det.

Vi hoppas verkligen du väljer Team 08Laddbox.se för din nästa installation av elbilsladdare, laddbox eller laddstation i Sundbyberg 🙏

Hur går installationen av en laddbox till hos er?

1. Vi bokar in en tid som passar.
2. En behörig elektriker hör av sig och utför installationen hos dig på utsatt tid.
3. Vi ser till att både laddbox och eventuell lastbalansering fungerar som den ska.
4. Vi låter dig veta när laddboxen är installerad.

Hur lång tid tar installationen av en laddbox?

Våra certifierade behöver oftast inte mer än en förmiddag på sig att installera en laddbox.

Vad är lastbalansering för något?

Lastbalansering är lösningen på att säkringen går när du laddar din elbil. Den gör att effekten nyttjas betydligt bättre kan man säga. Du klarar dig galant på en 16A eller 20A huvudsäkring med lastbalansering.

När husets elförbrukning är hög, exempelvis på dagen, så hjälper lastbalanseringen i den bemärkelsen att laddboxen inte går på full effekt då du samtidigt nyttjar annat i huset parellelt.

Med hjälp av lastbalansering kan du få din laddbox att istället nyttja det lediga utrymmet mellan förbrukningen i ditt hus och huvudsäkringen.

Å andra sidan ges däremot mer effekt för laddning av din elbil när ditt hushåll inte förbrukar lika mycket el – exempelvis under natten.

Fast eller lös kabel för laddboxen?

Vi rekommenderar de flesta av våra kunder en laddbox med en lös kabel. Naturligtvis har båda alternativen för- och nackdelar, och vi anser helt enkelt att en lös kabel erbjuder fler fördelar. Du kan helt sonika ta med dig en lös kabel när du är ute och åker med bilen.

Å andra sidan går inte en kabel att låsa fast att stjäla vilket kanske också är något du värdesätter.

Oavsett vilken typ av kabel du väljer är en framtidssäker laddbox svaret.

Notera att du kan behöva köpa en ny lös laddkabel ifall du exempelvis köper en ny bil och uttaget för att ladda den finns på annan plats. Se bara till att den har rätt specifikationer för dina behov.

Vissa har oturen att backa över sina lösa kablar – skulle det ske slipper du höra av dig till en elektriker för hjälp utan kan helt sonika köpa en ny bara och därmed själv byta ut kabeln vid behov.

Vad gäller för grönt teknikavdrag?

Grön rot eller grönt teknikavdrag som det även kallas gäller – som du säkert insett – bland annat installation av laddbox hemma. Det liknar rot- och rutavdraget många av oss redan är bekanta med. För både material- och arbetskostnader kan du få avdrag med upp till 50% förutsatt att du installerar en smart laddbox hemma i Stockholm.

Dock gäller endast avdraget ifall du köper både laddbox och tjänst av samma leverantör – vilket självfallet är något vi på 08Laddbox kan hjälpa dig med.

Notera vad avdraget inte omfattar: kostnader för resor, utrustning (verktyg exempelvis) eller någon form av administration i samband med installationen.

Planerar du på att installera solceller eller batterier någon gång kan du nyttja Grön Rot-avdraget även då.

Vårt paket innehåll valfri laddbox samt installation och montering av den – vi gör alltid avdraget innan vi skickar fakturan till dig som kund.

För övrigt måste du äga din lägenhet/ditt radhus/din villa för att kunna nyttja avdraget.

Hur lång är är leveranstid på laddboxar?

Vi har bokstavligen talat alltid laddboxar på lager varför vi ofta erbjuder installation inom 7 dagar. Vårt mål är att bli den bästa och snabbaste laddboxinstallatören i Stockholm.

Vad är en smart laddbox för något?

En smart laddbox är helt enkelt en laddbox med en möjlighet att koppla upp sig mot internet. Detta går att göra på 3 olika sätt – antingen via kabel, 4G eller WiFi.

Det finns mängder av smarta funktioner hos en smart laddbox – du kan bland annat enkelt se din elförbrukning samt mycket annan statistik som kan vara intressant ifall du äger en elbil.

Notera att det på marknaden finns mänger av laddboxar som inte kan ansluta till internet – något som gör att de inte är möjliga att använda det gröna ROT-avdraget för.

Den största fördelen med en laddbox uppkopplad mot internet är att du kan kontrollera den på distans med enkelhet – exempelvis om du har en iPhone.

Du kan dessutom koppla på diverse appar och tjänster för att ytterligare optimera din laddning vid behov. I framtiden öppnar du även upp för möjligheten att kunna koppla den till fördelaktiga, nya system som släpps.

Vilken laddbox bör man installera hemma?

Man utgår ofta från sina nuvarande behov när man väljer att installera en laddbox. Välj en framtidssäker laddbox istället. Försök förutspå din framtid och utgå från dina framtida behov – det sparar dig mängder av pengar i längden.

Laddboxar som klarar att leverar upp till 22kw samt klarar både 1- och 3-fasladdning är en framtidssäker investering i vårt tycke. Även om du byter bil i framtiden kommer du kunna behålla samma laddbox.

Vår rekommendation när du väljer laddbox är att se till så den har typ 2-uttag eller en fast typ 2 kabel.

Hur är det mer säkert att ladda med en laddbox?

En av de viktigaste frågorna kanske. Elsäkerhetsverket avråder att man laddar en elbil via ett vanligt vägguttag då det utgör en stor säkerhetsrisk.

Överhettning uppstår nämligen enkelt då eftersom elinstallationer som gjorts kanske inte är tänkta att klara av en så pass hög belastning under en längre tid.

Å andra sidan har moderna laddboxar inbyggda funktioner för säkerhet som förebygger sådana olyckor.

En laddbox kan dessutom kommunicera med bilen – det kan inte ett eluttag.

Laddar du med en laddbox slås elen enbart på när du laddar din elbil och den är ansluten korrekt – inte annars, då bryts den.

Sammantaget är en laddbox inte bara det mest säkra sättet att ladda sin elbil på – det går även snabbast!

Räcker en 16A som huvudsäkring för en laddbox?

En laddbox med en kapacitet på 3,7kW använder 16A i enfas – något som passar de allra flesta utan några större bekymmer. 20A eller 25A är de vanligaste villasäkringarna i Sverige – alltså kan du använda laddboxen utan att behöva vara oroad.

Du kan ladda cirka 2 mils bilkörning i timmen med en 3,7kW-laddbox – laddar du elbilen en hel natt ger det dig cirka 20 mil. Hade du å andra sidan haft en laddhybrid hade den sannolikt varit fulladdad redan efter några timmar.

En 11kW-laddbox är ett mer framtidssäkert alternativ. Då använder du plötsligt 16A i 3 faser samtidigt vilket är optimalt för den som äger en ren elbil.

Detta då du plötsligt kan ladda din elbild med en betydligt högre effekt än annars ifall du hade ägt en laddhybrid – något som inte alltid är möjligt med 3,7kW.

Var inte oroad dock – en starkare box utgör ingen fara. Det är alltid bilen som styr och kommunicerar med laddboxen.

Kör du inte mer än några mil per dag alternativt sällan kör särskilt långt (uppåt 30 mil, säg, 2 dagar i rad) rekommenderar vi en 3,7kW-laddbox.

Det är alltid bättre att säkra upp till 20A eller 25A ifall du överstiger detta. Då kan du plötsligt ladda bilen när du vill under dygnets gång – samtidigt som du har annat igång i hushållet utan bekymmer.