Varför du behöver installera en laddbox i Stockholm

Kortfattat?

Att ladda din elbil med en laddbox är säkrare, snabbare och billigare.

Säkrare eftersom laddaren är smart och kommer att styra energiflödet genom kabeln.

Snabbt, eftersom laddning med laddbox är ungefär åtta gånger snabbare än med bara en kabel.

Och sist men inte minst – prisvärt, eftersom du kan ladda din bil under lågtrafik då elen är billigare än normalt.

Spela det säkert

Du kanske tror att du helt enkelt kan ta en anslutningskabel, koppla in den i bilen och den andra änden till nätet, eller hur? Tja, det här är varför det inte är så lätt.

Ett bilbatteri som är direkt anslutet till elnätet kommer att ladda full effekt all el från ditt hem. Har du någonsin använt en hårtork i 10 timmar?

För det är ungefär den tiden ett batteri i de flesta elbilar behöver vara fulladdat. Ledningarna kommer så småningom att bli mycket varma ju längre strömmen flyter.

Det är därför det är förbjudet att ansluta din bil direkt till elnätet med en så kallad mode 1-laddningskabel av säkerhetsskäl.

De flesta bilar idag levereras med en laddkabel mode 2-laddningskabel, en enkel kabel men med en anordning installerad som stoppar laddningen vid nödfall.

Du kan ansluta den direkt till elnätet och den är giltig för alla typer av kontakter för laddning av elbilar.

Ändå är detta inte det säkraste sättet att ladda eftersom det är en direktlänk till nätet och om du laddar under en längre tid kanske du får samma effekter som med en mode 1-kabel.

Snabba upp det

Att ladda din bil med en smart laddare är ungefär tio gånger snabbare än att ladda den med en enkel kabel! De flesta laddare och offentliga laddstationer erbjuder hastigheter upp till 22 kW medan ditt hushållsuttag bara kan leverera hastigheter upp till 3,7 kW, medan 2,3 kW är det högsta rekommenderade.

Hur snabbt du kan ladda din bil i slutet beror på din bils batterikapacitet och den faktiska laddningskraften som finns tillgänglig.

Hantera din laddning

Om du laddar din bil med en laddbox har du möjlighet att hantera din laddning via en lättanvänd app på din telefon.

Den talar om för dig när din bil är fulladdad, den låter dig justera strömhastigheten som du vill ladda med och har en inbyggd timer så att du kan bestämma dig för att börja ladda på natten när elen är billigare.

Spara pengar

Genom att använda intelligent laddning sparar du pengar eftersom du kan ladda din bil när elpriserna är låga. Företag försöker jämna ut topparna när många förbrukar el som när de kommer hem från jobbet på kvällen.

Därför är el ofta billigare sent på kvällen eller tidigt på morgonen, så det kommer att finnas de tillfällen då du kan spara pengar.

Detta beror på att det är typiska lågtrafiktimmar när inte så många använder el.

Med ett enkelt klick på din telefon kan du tala om för din laddare när du vill börja ladda din bil.

Behöver du installera en laddbox i Stockholm?

Vi hjälper dig gärna genom att lämna en gratis offert.

Kontakta oss redan idag.

Lämna en kommentar