Stockholmsbaserade Carla säkrar €19 miljoner till sin marknadsplats för elbilar

Elfordon är utan tvekan vägen framåt för transporter i Europa. Genom att bygga ett enkelt sätt att köpa och leasa elfordon online, har svenska startupen Carla just plockat in 19 miljoner euro.

Att gå mot ett mer hållbart samhälle kräver att vi revolutionerar hur vi rör oss. I ett uppdrag att hjälpa oss ta oss från A till B på ett mer miljövänligt sätt bygger Carla en e-handelsmarknad för elbilar.

Startup-företaget har precis säkrat 19 miljoner euro i ny finansiering och driver sin resa framåt för att leda detta utrymme i Europa. 

Finansieringen leddes av Bonnier Ventures, med deltagande från investerare inklusive Inbox Capital, Black Ice och VNV Global, vilket ger den totala finansieringen för den svenska startupen till 32 miljoner euro. 

Grundat 2021 av Patrik Illerstig, tidigare chef för Global Online Business på Volvo Cars, och Niklas Jungegård, en seriell tech-entreprenör, lanserades Carla med ambitionen att göra ett av livets mer stressande och utmanande beslut enklare – att köpa en bil.

Samtidigt vill startupen se till att valet är hållbart. 

Med Carla kan kunder köpa, sälja eller leasa elbilar online.

Kunderna erbjuds en hämtning och leveranstid på bara 72 timmar och alla elbilar går igenom batteritestning och inspektion för att säkerställa bästa skick för varje fordon.

Allt detta utöver 12 månaders garanti, förmånlig finansiering, 14 dagars ångerrätt och fri retur när Carla hämtar bilen. 

Med sikte på framtiden kommer finansieringen att användas för att driva på den internationella expansionen av den nordiska marknaden, skala produktutveckling, öka kapaciteten för leveranser och reparationer av bilar samt utveckling av eftermarknadstjänster. 

Patrik Illerstig, VD och grundare av Carla, sa:

“ Vi är stolta över att kunna samla in pengar från välrenommerade investerare, både befintliga och nya – trots den rådande globala situationen och marknadssituationen. Det är betryggande att vi tillsammans med våra investerare delar den långsiktiga visionen att radikalt förbättra upplevelsen av att sälja, förvärva och äga en elbil.”

Dajana Mirborn, investeringsdirektör på Bonnier Ventures, tillade:

“Vi är glada över att kunna stötta Carla i den här omgången och är imponerade av den tillväxt den har visat och det mottagande tjänsten har fått på marknaden. Satsningen är också en del av vårt ökade fokus på hållbarhet och en viktig satsning i relation till omställningen till ett mer hållbart samhälle. Vi ser fram emot att följa och stötta företaget på dess fortsatta resa som bara är i sin linda.”

Lämna en kommentar