Stockholm ledande i Europa inom laddboxinstallationer

CTEK, ett företag som utvecklar laddningslösningar för elfordon, samarbetar med Stockholm Parkering för att installera mer Àn 1 000 laddboxar för elfordon i ett nytt 18 000 kvadratmeter stort parkeringsgarage Norra Stationsparken i Hagastaden, i utkanten av Stockholm.

Norra Stationsparken Àr Stockholms sjunde garage som erbjuder 100% av parkeringsplatserna med möjlighet till att ladda sin elbil och kommer, nÀr det Àr fÀrdigt, att vara en av de största elbilsanlÀggningarna i nÄgon parkeringsanlÀggning i hela Europa.

Det nya parkeringshuset i Hagastaden, ett av Stockholms största stadsutvecklingsomrÄden, har tre underjordiska vÄningar med parkering för boende och besökare, dÀr var och en av parkeringsplatserna Àr utrustade med en laddplats för elbilar.

Detta har uppnĂ„tts genom installationen av CTEK Chargestorm Connected 2 EV-laddare med dubbla uttag, monterade rygg mot rygg och snyggt fastsatta i taket pĂ„ metallramar, sĂ„ att varje uppsĂ€ttning laddare tjĂ€nar fyra parkeringsplatser. Installationen stöds av CTEKs lösning för lastbalansering Nanogrid.

Cecilia Routledge, global chef för energi och anlÀggningar för CTEK sa:

“En investering av den hĂ€r storleken visar verkligen att Stockholm leder bland Europas huvudstĂ€der nĂ€r det gĂ€ller att stödja övergĂ„ngen till fossilfria transporter. För CTEK Ă€r det ocksĂ„ ett bevis pĂ„ att vĂ„rt flerĂ„riga samarbete med Stockholm Parkering fortsĂ€tter att utvecklas. NĂ€ringsliv och myndigheter behöver ha ett nĂ€ra samarbete med varandra i mobilitetsfrĂ„gor om vi ska kunna nĂ„ vĂ„ra uppsatta klimatmĂ„l.”

Stockholms stad ser en snabbt ökande efterfrÄgan pÄ laddboxar för elbilar och den senaste installationen Àr en del av stadens arbete med att elektrifiera trafiken.

År 2026 siktar Stockholm Parkering pĂ„ att erbjuda elbilsladdning i alla sina garage och siktar pĂ„ fler Ă€n 100 000 nya laddboxar för elbilar Ă„r 2030.

Det skulle motsvara en laddpunkt för elbilar för var 16:e person som bor i Stockholms lÀn.

Om London skulle installera laddboxar i samma takt som Stockholm, skulle staden Är 2030 behöva 575 000 laddpunkter för sina 9,2 miljoner invÄnare, vilket Àr nÀstan 10 gÄnger de 60 000 laddare som siktas pÄ till 2030 i London elfordons-infrastrukturplanen frÄn december 2021.

Hagastaden har idag 6 000 nya bostÀder och 50 000 jobb och ligger i omrÄdet mellan Stockholm och nÀrliggande Solna.

År 2030 ska detta omrĂ„de ha förvandlats till en helt ny stadsdel med en blandning av lĂ€genheter, arbetsplatser, kulturattraktioner, grönomrĂ„den, vĂ€rldsledande forskning och högspecialiserad sjukvĂ„rd.

Är du pĂ„ jakt efter att installera en laddbox i Stockholm – tveka inte pĂ„ att kontakta oss.

LĂ€mna en kommentar